Nekad je nužno odabrati stranu

Talijanski tabloid objavio je da će slavni portugalski trener Jose Mourinho preuzeti Manchester United

Britanske kladionice smatraju Mourinha drugim favoritom za sljedećeg Unitedovog menadžera

FOTO: AFP/AFP

Talijanski Tutto Mercato Web tvrdi kako trener Chelsea Jose Mourinho ima dogovor s čelnicima Manchester Uniteda da postane menadžer tog kluba, nakon odlaska Louisa Van Gaala.

Naravno, radi se samo o špekulaciji na koju su se upecali samo engleski tabloidi, a do koje je došlo zbog loše situacije u kojoj se ove sezone nalazi Chelsea. Naime, aktualni engleski prvak igra slabo, trenutno drži 16. poziciju na prvoligaškoj ljestvici nakon odigranih 12. kola. No, za razliku od Chelsea, Manchester United ove sezone igra dobro, drži četvrtu poziciju ljestvice s 24 boda, dva manje od prvoplasiranog Manchester Cityja.

No, Van Gaal je na udaru kritika legendi kluba, kritičara i navijača zbog stila igre i nekih taktičkih rješenja. Ova kombinacija s Mourinhom i Manchesterom, stoga, mogla bi se dogoditi tek nakon što ovom slavnom nizozemskom stručnjaku istekne ugovor na ljeto 2017. godine. Ili, ako dobije otkaz u slučaju da kola krenu nizbrdo.

Mourinho drugi favorit

Britanske kladionice smatraju Mourinha drugim favoritom za sljedećeg menadžera Manchester Uniteda, iza Van Gaalovog pomoćnika, legendarnog Ryana Giggsa. 2013. godine, Mourinho je bio zainteresiran da preuzme Manchester United i tako na klupi Crvenih vragova zamijeni Alexa Fergusona. Ali, Manchester se tada odlučio za Škota Davida Moyesa koji se nije baš iskazao i nakon godine dana na klupi Uniteda dobio otkaz. Moyes je prije dva dana dobio otkaz i na klupi Real Sociedada.

Realizacija ovog navodnog dogovora s Manchester Unitedom, o čemu u Engleskoj pišu samo tabloidi, mogla bi od Mourinha zahtjevati pauzu ako dobije otkaz u Chelseau. A, otkaz mu visi i sve je izgledniji.
Vrijedi istaknuti kako će United i Chelsea odmjeriti snage u okviru 19. kola Premier lige. Susret je na rasporedu 28.12.