Težak pad austrijskog skijaša na spustaškom treningu. Amerikanac zbog toga prolazio stazu 20 minuta

Bryce Bennett se niz Streif spuštao 20 minuta, 17 sekundi i 18 stotinki

An helicopter evacuates Florian Scheiber of Austria after he crashed during the FIS Alpine World Cup Men's Downhill on December 19, 2014 in Val Gardena.  AFP PHOTO / OLIVIER MORIN / AFP / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Talijanski skijaš Mattia Casse sa startnim brojem 47 postigao je najbolje vrijeme na drugom, posljednjem treningu uoči subotnjeg spusta, legendarnog Streifa u Kitzbuehelu, a Austrijanac Florian Scheiber doživio je težak pad.

Casse se jedini od skijaša niz Streif spustio za manje od minute i 57 sekundi (1:56.85), nadmašivši sunarodnjaka Christofa Innerfohera (1:57.19) i Austrijanca Vincenta Kreichmayra (1:57.88). Vodeći spustaš i skijaš u Svjetskom kupu Norvežanin Aksel Lund Svindal bio je na diobi šestog mjesta sa sunarodnjakom Kildeom, a obojica su za Casseom zaostali 1.29 sekundi.

Nevjerojatan zaostatak

Natko Zrnčić-Dim, koji je u utorak na prvom treningu imao 16. vrijeme, u četvrtak je završio kao 36. sa zaostatkom 3.14 sekundi. Drugi hrvatski reprezentativac Max Ullrich osvojio je pretposljednje, 64. mjesto, a njegov je zaostatak bio 18.20 sekundi. Jedini je sporiji bio Amerikanac Bryce Bennett koji se niz Streif spuštao, ni manje, ni više nego 20 minuta, 17 sekundi i 18 stotinki.

No, Bennett je startao nakon nesretnog Floriana Scheibera te se morao zaustaviti, jer je austrijski skijaš doživio težak pad. Pri tom je padu teško ozlijedio desno koljeno. Austrijski skijaški savez je objavio da je Scheiberu pukao prednji križni ligament te vanjski i unutrašnji menisk, zbog čega je odmah podvrgnut operativnom zahvatu u Hochrumu.

https://www.youtube.com/watch?v=zeXNETyCHxA

U petak će se u Kitzbuehelu dijeliti dvostruki bodovi. Prvo je na rasporedu super G, sa startom u 11.45 sati, koji će se zasebno bodovati za Svjetski kup, a ujedno će poslužiti i kao prva vožnja alpske kombinacije. Druga, slalomska vožnja započet će u 16.45 sati.