Theodoridis je novi Uefin glavni tajnik, a u izboru Infantinovog nasljednika sudjelovao je i Davor Šuker

Gol-tehnologija primijenit će se na finalima Lige prvaka i Europske lige

Greek new general secretary of the European football confederation  Theodore Theodoridis arrives to a press conference at the UEFA headquarters on March 4, 2016 in Nyon.

UEFA on Friday named Theodoridis as the new general secretary of the European football confederation after Gianni Infantino left to become head of FIFA.
Theodoridis, 50, was Infantino's deputy general secretary. He joined UEFA in 2008 and had been in charge of relations with the European national associations. / AFP / FABRICE COFFRINI
FOTO: AFP

Danas se u Nyonu održao sastanak Izvršnog odbora na kojemu je izabran glavni tajnik Europskog nogometnog saveza (UEFA). Nasljednik Giannija Infantina koji je prošlog tjedna izabran za predsjednika Svjetskog nogometnog saveza (FIFA) je Theodoras Theodoridis.

Pedesetogodišnji Grk radi u Uefi od siječnja 2008, prvo kao direktor nacionalnih saveza, a zatim i kao zamjenik glavnog tajnika.

Na sastanku je bio i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, koji je član Izvršnog odbora.

Od sljedeće sezone gol-tehnologija u Ligi prvaka

Donesena je i odluka da će se pričekati s mogućim predsjedničkim izborima u Uefi, dok Sud za sportsku arbitražu ne riješi žalbu na suspenziju sadašnjeg predsjednika Michela Platinija.

Uefa će od sljedeće sezone u Ligi prvaka uvesti gol-tehnologiju. Ove sezone, to će se koristiti na finalima Lige prvaka u Milanu i Europske lige u Baselu.

U primanju Kosova u Uefino članstvo, raspravljat će se u skupštini u svibnju.