Stotine hrvatskih navijača stigle na Maltu, uhićeno petnaest osoba, HRT javlja da se sprema sukob s policijom

Ako dođe do novih nereda na stadionu, Uefa bi mogla izbaciti Hrvatsku s Eura

FOTO: Facebook

Oko 300 hrvatskih navijača nalazi se na Malti usprkos zabrani Hrvatskog nogometnog saveza, te se pokušavaju probiti do stadiona na kojemu večer kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo igraju Malta i Hrvatska, javlja HRT.

Zasad je ukupno 15-ak uhićenih, šestorica zbog sinoćnjeg incidenta u noćnom klubu, a još devetorica danas tokom poslijepodneva zbog provokativnih transparenata i sumnje da žele na silu ući na stadion.

Sprema se obračun s policijom

Špekulira se da je dio hrvatskih navijača uspio kupiti ulaznice preko domaćih prijatelja i poznanika, pa je na Malti pravo opsadno stanje, policija ih pokušava spriječiti u tom naumu, a skupina je viđena i kako prikuplja kamenje, pa se sumnja da se dio navijača sprema na obračun s policijom, javlja HRT.

Iako je HNS poručio hrvatskim navijačima da ne putuju na Maltu jer neće moći ući na stadion, to ih ipak nije spriječilo da se tamo pojave. Sinoć se njih 15-ak potuklo sa zaštitarima iz Srbije ispred striptiz kluba White Palace u Pacevillu. Epilog toga je šestorica uhićenih.

Prijetnje HNS-u

Dok hrvatska nogometna javnost s nestrpljenjem čeka posljednji kvalifikacijski dvoboj za Europsko prvenstvo u Francuskoj, nakon kojeg će se znati hoće li Hrvatska izboriti izravan plasman, što naravno ovisi i o utakmici izmerđu Italije i Norveške, s Malte stiže fotografija navijača Hajduka koja će dodatno zabrinuti vodstvo HNS-a.

Pozdrav s Malte. “GOTOVI STE GOTOVI!!!”, objavila je Torcida na svom Facebooku uz fotografiju trojice navijača s transparentom na kojem je ispisana poruka HNS-u.

Pozdrav s Malte. GOTOVI STE GOTOVI !!!

Gepostet von Torcida Split am Dienstag, 13. Oktober 2015

“Igrate se bogova dok u ložama se krijete, uživajte smradovi, zadnje piće pijete” piše na transparentu uz precrtan znak HNS-a. Podsjetimo, ukoliko dođe do novih nereda na stadionu, Uefa bi mogla izbaciti Hrvatsku s Europskog prvenstva pogotovo nakon niza skandala koji su kulminirali splitskom svastikom poslije čega je Hrvatskoj oduzet bod, uz kaznu od 100 eura i igranjem utakmica pred praznim tribinama.