Torresovo isključenje u 35. minuti pomoglo je Barceloni protiv Atletico Madrida

Napadač Atletica zabio je u 25. minuti, a isključen je u 35.

German referee Felix Brych (C) gestures after showing a yellow card to Atletico Madrid's forward Fernando Torres (R) during the UEFA Champions League quarter finals first leg football match FC Barcelona vs Atletico de Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on April 5, 2016. / AFP / JOSEP LAGO
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone i Bayerna slavili su u prvim četvrtfinalnim utakmicama nogometne Lige prvaka. Barca je s 2:1 (0:1) pobijedila Atletico Madrid, dok je Bayern s 1:0 (1:0) bio bolji od Benfice.

Atletico je poveo u 25. minuti golom Fernanda Torresa, no deset minuta kasnije Torres je isključen zbog drugog žutog kartona. U nastavku susreta Katalonci su okrenuli rezultat golovima Luisa Suareza (63, 74). Njemački sudac Brych je u čvrstoj i nervoznoj utakmici pokazao 12 žutih kartona (dva je dobio Torres). Uzvratni susret je 13. travnja na Vicente Calderonu. Gosti su šokirali Camp Nou u 25. minuti kada je Torres zabio na asistenciju Kokea. Bio je to već 11. Torresov pogodak u 15 nastupa protiv Barce.

Torres isključen u 35. minuti

Međutim, Torres je u svega deset minuta od junaka postao tragičar. Četiri minute nakon što je postigao pogodak dobio je žuti karton zbog povlačenja Neymara, a u 35. minuti i drugi žuti zbog neopreznog prekršaja nad Sergiom Busquetsom. Barcelonina dominacija je donijela ploda u 63. minuti. Jordi Alba je pucao, a u gužvi pred golom je Suarez postavio nogu i zabio za 1:1. Sjajni urugvajski napadač je u 74. minuti na ubačaj Danija Alvesa zabio glavom za 2:1. Ivan Rakitić je za domaćine igrao do 64. minute.

Bayern je pobijedio Benficu s 1-0 pogotkom Artura Vidala u drugoj minuti. Bayern je poveo već u 2. minuti kada je ubačaj Bernata s desne strane Čileanac Vidal glavom sproveo u mrežu. Uzvrat je 13. travnja u Lisabonu.