Transfer Ivana Vargića iz Rijeke u Lazio nije rekordni za hrvatske vratare. Evo tko je bio skuplji

Sadašnji vratar reprezentacije Danijel Subašić treći je na toj listi

18.04.2015., Gradski stadion Poljud, Split - MAXtv 1. HNL, 29. kolo, HNK Hajduk - HNK Rijeka. Ivan Vargic. 
Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Rijeka je prodajom vratara Ivana Vargića u Lazio zaradila 2,7 milijuna eura, što je druga najveća odšteta plaćena za hrvatskog vratara, piše Goal.com. Sadašnji rekorder je Matej Delač, kojega je 2010. godine, kao 18-godišnjaka, za tri milijuna eura iz zaprešićkog Intera doveo Chelsea.

Delač nakon toga nije ostvario karijeru kakvu je najavljivao u juniorskim danima. Od tada je na posudbama, selio se od Vitessea, Dinama iz Čeških Budejovica, Vitorije Guimaraes, Vojvodine, Arlesa-Avignona, a trenutačno je igrač Sarajeva.

Prvi Delač, drugi Pletikosa

Vargić je odlaskom u Lazio i odštetom od 2,7 milijuna eura nadmašio i svojedobnu prodaju Stipe Pletikose kojeg je moskovski Spartak 2007. godine za 2,5 milijuna eura kupio od ukrajinskog Šahtara.

Sadašnji vratar reprezentacije Danijel Subašić treći je na toj listi. Za njega je Monaco 2012. godine platio Hajduku okruglih milijun eura.

Kalinić nesuđeni rekorder

Lovre Kalinić nesuđeni je rekorder kad su u pitanju hrvatski vratari. Hajdukov čuvar mreže bio je ove zime nadomak transfera u engleski Premiership. Aston Villa je bila spremna platiti čak 6,5 milijuna eura, no zapelo je na radnoj dozvoli, koja na kraju Kaliniću ipak nije odobrena.

Gianluigi Buffon AFP

Što se tiče transfera stranih vratara, rekord drži Talijan Gianluigi Buffon. Za njega je 2001. godine Juventus platio Parmi čak 52,88 milijuna eura. Na drugom mjestu je Bayern koji je za Manuela Neuera prije pet godina Schalkeu platio 30 milijuna eura.