Trener Orlanda hvali Hezonju i smatra da će biti vrhunski NBA košarkaš

Američki statističari izračunali su da će se teško izboriti za veću minutažu

FOTO: Screenshot

Uoči početka nove NBA sezone trener Orlando Magica Scott Skiles progovorio je što očekuje od hrvatskog košarkaša Marija Hezonje, koji je ovog ljeta napustio Barcelonu te je izabran kao peti pick drafa.
“Kao i svi mladi igrači, a pogotovo oni jako talentirani, mora se naučiti kontrolirati. Predsezona će biti jako zanimljiva za njega jer je nastupao na Europskom prvenstvu te je uzeo nekolikom slobodnih dana po povratku. Dobro je što je bio ovdje tijekom ljetne lige tako da je mogao vidjeti što želimo od njega, a sada će se morati prilagođavati i osjetiti kako je to igrati u NBA-ju. Bit će zanimljivo vidjeti kako će odreagirati”, smatra Skiles, koji ima visoko mišljenje o hrvatskom košarkašu.

Hvali Hezonju

“Za mene je neupitno da će s vremenom biti vrhunski NBA-a košarkaš i da će igrati na visokoj razini. To je samo pitanje vremena. Mi mu samo želimo pomoći da što prije dosegne tu visoku razinu, ali također ne želimo mu stvarati pritisak i moramo mu dati vremena za prilagodbu. Doselio je u stranu zemlju u kojoj je drugačiji način života nego onaj na koji je navikao. Na sreću, tečno govori engleski, ali postoji još puno stvari kroz koje će on i njegova obitelj morati proći i mi im u tome želimo olakšati”, poručio je Skiles.

U međuvremenu, američki statističari izračunali su da će se Hezonja teško izboriti za veću minutažu u svojoj prvoj sezoni te mu predviđaju da će u prosjeku igrati oko 14 minuta po utakmici. Prema tvrdnjama statističara trener Orlanda nije sklon novacima, pa ispred njega stavljaju četvoricu igrača koji igraju na istim pozicjiama. Riječ je o Victoru Oladipu, Tobiasu Harrisu, Aaronu Gordonu i Evanu Fournieru.