Trener PPD Zagreba kaže da im slijedi utakmica koja će obilježiti sezonu

Utakmica protiv Wisle Plock se s početkom u 20 sati igra u zagrebačkoj Areni

09.04.2015.,  Arena Zagreb, Zagreb - Velux EHF Liga prvaka, cetvrtina finala, PPD Zagreb - FC Barcelona. . Photo:/
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Rukometaši PPD Zagreba u subotu će u sklopu 5. kola skupine A EHF Lige prvaka ugostiti poljskog prvaka Wislu Plock. Utakmica se s početkom u 20 sati igra u zagrebačkoj Areni.

“To je suparnik po našoj mjeri i utakmica koja bi mogla obilježiti sezonu, pozitivno ili negativno. No, vjerujem da će moji igrači odigrati požrtvovno i koncentrirano te da ćemo ovom pobjedom krenuti u pozitivnu seriju koju bi mogli nastaviti protiv Bešiktaša i Flensburga”, rekao je trener hrvatskih prvaka Veselin Vujović koji je potom analizirao igru suparnika koji nakon četiri odigrane utakmice ima tri osvojena boda, odnosno jednog manje u odnosu na njegovu momčad.

“Radi se o momčadi koja ima 16 podjednakih igrača, složena je i igra po španjolskom modelu. Drže visok ritam cijelu utakmicu i teže imati oko 70 šuteva po utakmici. Ako imaju 50 posto realizacije, onda je to 35 pogodaka. Opasni su kao momčad, a takvi su suparnici najopasniji.”

Opomena od PSG-a

Hrvatski je prvak u prošlome kolu poražen u Parizu gdje je PSG slavio nakon uvjerljivih 34-23.

“Na vrijeme smo dobili ozbiljnu opomenu od PSG-a. Još smo uvijek na dobrom putu za osvajanje 4. mjesta u skupini, što je objektivan cilj. Meni je nevjerojatno da smo došli u poziciju da nas se smatra favoritima, ako ne igramo protiv Barcelone, Kiela, Veszprema i još nekoliko sličnih momčadi. Iskreno, vjerujem da ćemo pobijediti Wislu i da smo discipliniranija, bolja i požrtvovnija momčad.”

Što se zdravstvenog kartona momčadi tiče Stefana Vujića i Leona Šušnja muči viroza, a Josip Šandrk će morati na operaciju ramena za koju se čeka pogodan trenutak. Vratiti bi se trebao Josip Valčić.