U Dinamu tvrde da će sve funkcionirati bez Mamića, a momčad preuzima Krznar

"Svi znamo što nam je posao i bili smo spremni za ovu varijantu", veli Krznar

27.10.2013., Stadion Maksimir, Zagreb - MAXtv 1. HNL, 14. kolo, GNK Dinamo - NK Hrvatski dragovoljac. Damir Krznar. 
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Službena internetska stranica hrvatskog nogometnog prvaka Dinama potvrdila je da će prvu momčad, “nakon što je Županijski sud Zoranu Mamiću odredio istražni zatvor od mjesec dana”, preuzeti pomoćni trener Damir Krznar.

Očito je da su u Dinamu bili spremni na takvu situaciju budući da se citira Krznarova izjava koju je dao još prije posljednje pripremne utakmice u Sloveniji:

Nema panike

“Svima nam je žao što se ovo događa i prije svega bih htio reći da cijeli stručni stožer kao i momčad čvrsto stoje iza Zdravka i Zorana Mamića te smo uvjereni kako su nevini za sva djela koja im se stavljaju na teret.

Što se tiče samog rada, ovaj stožer na čelu sa Zoran je već dugo zajedno, odlično se poznajemo i sve će funkcionirati kao i do sada. Svi znamo što nam je posao, ovih par dana u Sloveniji smo razgovarali i pripremili se čak i za ovu varijantu tako da u ekipi nema panike niti nečega sličnog. Naravno, nama u stožeru i cijeloj momčad će na dnevnoj bazi jako nedostajati glavni trener, no vjerujem da ćemo upravo zbog njega, kao i Zdravka, nastaviti s dobrim igrama i tako im barem na taj način pobjedama malo olakšati cijelu situaciju. Ponavljam, nedostajat će nam i nadamo se da će što prije biti opet s nama, a dok ih nema mi ćemo raditi svoj posao kao i do sada”

Antolić poziva navijače

Inače, Dinamo otvara sezonu derbijem protiv Hajduka 12. srpnja o čemu je govorio, osvrnuvši se i na slučaj s braćom Mamić, kapetan momčadi Domagoj Antolić:

“Vjerujemo i sigurni smo da su obojica nevini, no naravno da nije ugodna situacija i nadamo se da će uskoro sve biti gotovo, a oni ponovno s nama.

Siguran sam da će ekipa u svakoj utakmici dati svoj maksimum, ali naravno da bi dečkima bilo puno lakše igrati kada bi publika bila iza nas; puno nam to znači. Zato u ime momčadi pozivam navijače da već od derbija s Hajdukom za tjedan dana, a onda i u europskim i ostalim utakmicama dođu na Maksimir. Ne možemo obećati rezultat jer je to u sportu nemoguće, ali trud koji ćemo uložiti nikada neće biti upitan, a uz pomoć tribina vjerujemo kako niti pobjede neće izostati”