U Europskoj ligi odigrano je nekoliko zanimljivih utakmica, a večer je obilježio (sramotan) poraz Manchester Uniteda

Momčad Louisa van Gaala uoči utakmice primila je lošu vijest

FC Midtjylland's Nigerian forward Paul Onuachu celebrates scoring their second goal with his team-mates during the UEFA Europa League Round of 32 football match between Manchester United and FC Midtjylland in Hernin on February 18, 2016. / AFP / Scanpix Denmark / Henning Bagger / Denmark OUT
FOTO: AFP

Nakon utakmica u Ligi prvaka u četvrtak se nastavila i Europska liga. Sedam dvoboja započelo je u 19 sati, a najzanimljiviji su odigrani u Dortmundu, Herningu i Firenci.

Danski Midtjylland na svom je travnjaku upisao veliku pobjedu nad Manchester Unitedom (2:1). Momčad Louisa van Gaala prije početka utakmice primilila je lošu vijest. Na zagrijavanju se ozlijedio njihov najbolji igrač vratar David de Gea. Umjesto njega na vrata je stao Sergio Romero.

Poraz Uniteda

Englezi su bolje otvorili susret te su poveli u 37. minuti. Memphis Depay zabio je nakon ubačaja Jesse Lingarda. No prednost nije dugo trajala. Domaćini su uzvratitli u 44. minuti. Pione Sisto pronašao je put pokraj protivnika i uputio prekrasan udarac s ruba šestnaesterca u donji desni kut.

Romero nije imao šanse. U nastavku gosti su prijetili preko Juana Mate glavom, te Lingarda, koji je pogodio prečku. Romero je u 62. minuti morao reagirati na pokušaj glavom Paula Onuachua. Petnaest minuta kasnije isti je igrač zabio za 2:1. Malo izvan kaznenog prostora tukao je snažno i lopta je završila u donjem lijevom kutu.

Casillasov debi

U drugoj zanimljivoj utakmici momčad Thomasa Tuchela slavila je protiv Porta 2:0. Lukasz Piszczek rano je doveo Borussiju Dortmund u vodstvo. Nakon ubačaja poslije kornera svladao je španjolskog vratara Ikera Casillasa, koji je nakon 161 utakmice u europskim natjecanjima debitirao u Europskoj ligi.

Bila je Borussija bolja u prvom poluvremenu. Tukla je devet puta prema protivničkom golu, imala je 66 posto posjeda lopte, ali do gola nije došla sve do 71. minute. Henrikh Mkhitaryan je poslao za Marca Reusa. Pucao je njemački reprezentativac po golu, lopta je promijenila smjer i Iker Casillas je ostao nemoćan.

Zaigrali Kalinić i Badelj

Fiorentina je u Firenci dočekala Tottenham. Trener Fiorentine Paulo Sousa odlučio je utakmicu započeti bez Nikole Kalinića i Milana Badelja. Oba igrača ostala su na klupi. Gosti su prvi došli u vodstvo iako je Fiorentina bolje otvorila susret.

U 37. minuti Tomović je skrivio penal kojeg je realizirao Chadli. Prije tog gola igrač Tottenhama Dele Alli udario je svog čuvara dok je bio na podu. Migao je sudac pokazati crveni karton, no Alli je na kraju dobio samo žuti.

Golčina Suareza

U drugom poluvremenu, točnije u 57. minuti Bernardeschi je izjednačio. Primio je dobar pas i raspalio s 30-a metara po golu ravno u rašlje. Nikola Kalinić i Milan Badelj ušli su u igru u 62. odnosno 61. minuti.

U ostalm susretima Anderlecht je slavio protiv Olympisakosa (1:0):

Sevilla je s 3:0 razbila Molde:

dok je Villarreal s 1:0 bio bolji od Napolija prekrasnim golom iz slobodnjaka Denisa Suareza:

U utakmici s najviše golova St. Etienne je svladao Basel s 3:2: