U Kini traje nogometna revolucija, a ovako izgleda momčad sastavljena od igrača koji tamo nastupaju

Potrošeno je preko 200 milijuna eura, a klubovi će se moći pojačavati do 26. veljače

Atletico Madrid's Colombian forward Jackson Martínez (L) prepares to shoot and score during the Spanish league football match Club Atletico de Madrid vs Valencia CF at the Vicente Calderon stadium in Madrid on October 25, 2015.   AFP PHOTO/ GERARD JULIEN / AFP / GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Kineska nogometna revolucija zatekla je svijet u zimskom prijelaznom roku. Potrošeno je preko 200 milijuna eura, a klubovi će se moći pojačavati do 26. veljače. Jedna od najmoćnijih zemalja svijeta na ovaj je način iskazala ozbilju namjeru da uskoro izađe iz nogometne anonimnosti te u skorašnje vrijeme postane konkurentna nogometna nacija.

Bivše zvijezde Chelseaja i Arsenala

Povodom toga francuski L’Equipe odlučio se malo zaigrati te je od složio najbolju momčad od nogometaša koji nastupaju u kineskoj Superligi.

U njoj se nalaze bivši igrači Chelseaja Ramires i Gael Kakuta, te Romin Gervinho. Od ostalih nogometaša tu je i Alex Teixera, kojeg je Liverpool želio dovesti, te kolumbijski napadač Jackson Martinez. Zanimljivo da je bivši veznjak Tottenhama Paulinho izostavljen. Također, treba napomenuti da nema niti Ezequiela Lavezzija, prvenstveno iz razloga jer je upravo objavljena vijest da je potpisao za Hebei China Fortune.