U našoj galeriji pogledajte trening Dinama u Ateni uoči utakmice s Olympiakosom

Nogometaši hrvatske momčadi dan uoči utakmice trenirali su na stadionu Karaiskakis

FOTO: PIXSELL

Nogometaše zagrebačkog Dinama u srijedu navečer u Ateni očekuje dvoboj s prvakom grčke Olympiakosom u Ligi prvaka. Dan uoči utakmice nogometaši hrvatskog prvaka isprobali su travnjak Olympiakosovog stadiona Karaiskakis, a više fotografija njihovog treninga pogledajte u našoj galeriji.

Dinamov trening u Ateni

Također, dan uoči utakmice pred novinare su izašli trener Modrih Zoran Mamić i nogometaš Josip Pivarić koji su priznali da je Olympiakos favorit, ali i da oni nisu izgubili nadu za pozitivan rezultat.

“Čeka nas utakmica Lige prvaka na prelijepom stadionu i pred sjajnom publikom što je za svakoga od nas koji ima priliku biti tu velika nagrada. Olympiakos je odlična momčad, kada im malo slabije ide onda su opasni u prekidima, a imaju i sjajne pojedince koji u svakom trenutku mogu odlučiti utakmicu”, prenosi Mamićevu izjavu Dinamova stranica. Slično razmišlja i Pivarić. “Svi slušamo puno o sjajnim navijačima Olympiakosa i svakom igraču je privilegija igrati u takvoj atmosferi. Jedva čekamo utakmicu, Olympiakos je favorit i vjerojatno će biti još bolji nego u Zagrebu, ali mi ćemo dati sve od sebe i pokušati izvući pozitivan rezultat”, rekao je.

Prilično dobar Dinamo nije dovoljno dobar

Mamić se osvrnuo i na prvu utakmicu istih momčadi. Podsjetimo, u njoj je Olympiakos slavio 1-0. “Mi smo u prvoj utakmici bili prilično dobri, no to nije bilo dovoljno za dobar rezultat tako da sutra moramo biti još bolji. Vjerujem da moja momčad to može i da će ih pun stadion dodatno motivirati da daju još više. Sigurno da mi ne igramo često na ovakvom nivou i to je prednost Olympiakosa, ali želimo to nadoknaditi željom i borbenošću. Znamo da je Olympiakos s mogućih devet bodova već blizu prolaza, sigurno i oni to dobro znaju, no teško je reći hoće li nas odmah na početku napasti jer će se ipak nešto pitati i nas. Kažem, vjerujem u svoju momčad”, rekao je.

Za kraj je Dinamov trener opet ustvrdio da je Olympiakos jako jak i ne čude ga rezultati u skupini Lige prvaka. Istaknuo je i da neće unaprijed prihvatiti poraz. “Naravno da su Bayern i Arsenal kod većine bili favoriti, ali mi koji redovito pratimo sve klubove smo znali za rezultate koje postiže Olympiakos i nitko se nije usudio reći da oni neće biti prvi ili drugi u skupini. Ipak, mi ćemo napraviti sve da im pokvarimo račune pa neka onda u zadnja dva kola osvajaju bodove”, završio je.