U NBA ligi je odigrano 6 utakmica, a u jednoj od njih ponovno je vrlo dobar bio Bojan Bogdanović

Hezonja je promašivao, ali i jednom sjajno zakucao

NEW YORK, NY - APRIL 25:  #44 of the Brooklyn Nets attempts to drive past teammate Brook Lopez #11 and Kyle Korver #26 of the Atlanta Hawks during the first round of the 2015 NBA Playoffs at Barclays Center on April 25, 2015 in the Brooklyn borough of New York City. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   /AFP
FOTO: AFP/AFP

Samo jedan ubačaj iz igre, točnije zakucavanje iz kontre, bio je dovoljan da Mario Hezonja svrgne na sebe pozornost i podsjeti na svoj atleticizam. Ipak, saznanje da je to i sve što je napravio u više od petnaest minuta provedenih u igri smanjuju doživljaj viđenog.

Hrvatski košarkaški reprezentativac u dresu Orlando Magica atraktivno je završio akciju započetu blokadom Nikole Vučevića s početka utakmice. Pokazalo se da mu je koš kojim je poravnao rezultat protiv Dallas Mavericksa na 6-6 i jedini kojeg će postići na susretu čiji je kraj dočekao uz šut 1-6 (0-3 za tricu). Uz dva poena, imao je i dva skoka i jednu asistenciju, a Orlando je upisao poraz 108-121.

Bogdanovićevih 18 poena

Bojan Bogdanović ponovno je bio kvalitetan u napadu i ponovno to nije bilo dostatno za pobjedu njegovih Brooklyn Netsa koji su novi poraz pretrpjeli kod najslabije momčadi Zapadne konferencije Los Angeles Lakersa. Ubacio je hrvatski košarkaš 18 koševa (šut 7-12) i imao sedam skokova u porazu 101-107, 44. u 61. utakmici sezone.

Lakersi su, pak, prekinuli niz od osam uzastopnih poraza i to zahvaljujući sjajnoj predstavi svog rookieja D’Angela Russella koji je ogled okončao sa osam pogođenih trica i ukupno 39 ubačenih poena.

Warriorsi korak do Bullsa

I bez svog najboljeg igrača Stephena Curryja (ozljeda gležnja) Golden State Warriorsi upisali su novu domaću pobjedu, 25. uzastopnu u ovoj sezoni i 43. u nizu kada su utakmice osnovnog dijela u pitanju. Nedostaje im samo još jedan takav trijumf za izjednačenje rekorda NBA lige kada se slavlja u utakmicama pred domaćim navijačima u pitanju. Ostvarili su ga Chicago Bullsi u razdoblju od 30. ožujka 1995. do 4. travnja 1996. godine, a osim ovog rekorda, Warriorsi i dalje ganjaju onaj s najboljim omjerom u sezoni čiji je vlasnik također Chicago (72-10). Trenutačno su Warriorsi na 54-5.

Warriorsima, koje su do 109-105 pobjede u produžetku protiv Atlanta Hawksa predvodili Klay Thompson (26 poena) i Draymond Green (15 koševa, 13 skokova, devet asistencija), u četvrtak slijedi ogled protiv Oklahoma City Thundera. Igrali su kod njih i u subotu i slavili u produžetku.

NBA liga, rezultati:

Charlotte Hornets – Phoenix Suns 126-92

Miami Heat – Chicago Bulls 129-111

New York Knicks – Portland Trail Blazers 85-104

Dallas Mavericks – Orlando Magic 121-108

Golden State Warriors – Atlanta Hawks 109-105 (produžetak)

LA Lakers – Brooklyn Nets 107-101