U, ponovno dramatičnoj završnici, Hrvatska je dobila Francusku. Rukometaši su ušli u četvrtfinale

Utakmica Hrvatska-Francuska završila je 29:28

Nakon drame s veslanjem, Hrvatska je, ponovno u vrlo napetoj završnici, pobijedila Francusku. Općenito, na Igre smo ušli vrlo loše, no zatim smo prekjučer pobijedili Dance, a danas i Francusku. Sve detalje uzbudljive utakmice možete pročitati na Net.hr-u, mi vam ovdje donosimo mali pregled najznačajnijih trenutaka.

60. minuta: Crveni karton Mamiću, sedmerac za Guigoua 15 sekundi prije kraja. Pešić brani za ulazak u četvrtfinale!

59. minuta: Sedmerac i za nas, nakon obrane Portea iz prostora. Horvat (peti gol) još jednom bolji od Omeyera za prednost 29-28. Karabatić pogađa vratnicu i traži prekršaj. Lopta je za Hrvatsku.

58. minuta: Važan gol Kopljara za 28-27. N’Guessan s druge strane u prodoru kojeg Pešić brani, ali bit će sedam metara uz isključenje. Guigou zabija i deseti put.

57. minuta: Porte pokušava, sedmerac za Francusku. Pešić nemoćan protiv Guigoua kojem je realizirani gol deveti na utakmici. Omeyer brani i Porte izjednačava na 27-27.

55. minuta: Pomalo forsiran šut Duvnjaka Omeyer brani, a u nastavku akcije Francuzi ne koriste priliku da nakon pogotka Portea izjednače. Duvnjak je srušen, sedmerac za Hrvatsku realizira Horvat za novih +2.

53. minuta: Sjajna reakcija Duvnjaka koji krade loptu i zabija iz kontre za 25-24 u trenucima s igračem manje. Nadovezuje se Kopljar svojim petim golom.

51. minuta: Štrlekovim petim golom opet smo u prednosti, sada 24-23. Na drugoj strani terena leži Nikola Karabatić kojem pomaže liječnička služba. Nevjerojatno, ali opet zabija N’Guessan. Imamo i čovjeka manje nakon crvenog kartona (treće isključenje) Gojuna.

49. minuta: Opet N’Guessan. Zlatko Horvat sa sedam metara pogađa novi egal, ali ne i u sljedećoj akciji za vodstvo.

47. minuta: Pešić brani jedan francuski pokušaj, no suci sviraju Karačićevo isključenje i sedmerac. Koriste ga Francuzi za novu prednost. Novi gol Marka Kopljara koji nas sad definitivno drži u utakmici.

44. minuta: Timothey N’Guessan razornim udarcima poravnava i potom dovodi Francusku u vodstvo 20-19. Barcelonin igrač nakon izjednačenja ponovno izvana silovito pogađa za +1 Francuske. Kopljar vraća rezultatsku ravnotežu. Rezultat je 21-21.

42. minuta: Dobra reakcija Kopljara nakon minute odmora. Novo vodstvo Hrvatske.

41. minuta: Sorhaindo pogađa za 19-19. Četvrti mu je to gol.

38. minuta: Štrlek je danas nepogrešiv. Svojim četvrtim golom iz isto toliko pokušaja pogađa za 18:16

35. minuta: Dobra obrana Francuske u ovim trenucima, srećom probijamo ju za 16-14, potom Stevanović zaustavlja Narcissea, a Horvat zabija za novih +3. Guigou smanjuje svojim sedmim pogotkom na utakmici.

33. minuta: Rezultat je 15-13 nakon što je francuski golman Omeyer sa svojih vratiju bio precizan u trenucima dok je Hrvatska bila bez vratara. Na jednak način sad nam zabija i Karabatić, sad je 15-14 za Hrvatsku.

31. minuta: Hrvatski rukometaši kreću u drugo poluvrijeme utakmice protiv Francuske. Nije to bilo loše u prvom dijelu, ali trebat će tako nastavit za pobjedu protiv jakog suparnika. I nastavlja Hrvatska, Karačić za najveću prednost na ovom ogledu – 15-12.

30. minuta: Slišković hvata Omeyera na krivoj nozi za prednost 14-12 Hrvatske na poluvremenu nakon što Karabatića zaustavlja hrvatski golman. Dobra obrana i devet obrana Stevanovića svakako zaslužuju pohvalu u uvodnih 30 minuta ovog ogleda.

29. minuta: Duvnjak sa naše polovice cilja nebranjenu francusku mrežu za dva gola prednosti. Sorhaindo smanjuje na 13-12.

27. minuta: Zbog preranog ulaska na teren prilikom izmjene Omeyer će dvije minute provesti na klupi. Mamić to odmah koristi za svoj drugi pogodak i šesti na turniru i novu prednost Hrvatske 12-11.

25. minuta: Nemamo rješenja za ono što radi Sorhaindo. Rezultat je, pet minuta prije kraja poluvremena, izjednačen na 10:10. Za novu prednost pogađa Štrlek, a potvrđuje ju Stevanović koji upisaju sedmu obranu u 17 udarcu prema svojim vratima.

21. minuta: Sjajno iskorištena kontra nakon što su Francuzi izgubili loptu. Novu prednost Hrvatskoj donosi Gojun. Nakon pogotka Sorhaindoa novo izjednačenje.

20. minuta: Niti jedna reprezentacije ne može se odvojiti. Rezultat je 7-7.

18. minuta: Rezultat je ponovno izjednačen nakon što je Kozina pogodio. S druge strane brani Stevanović.

14. minuta: Francuzi koriste sedmerac i prelaze u vodstvo. Mamić pogađa okvir gola.

10. minuta: Očekivano izjednačenu utakmicu vode hrvatski i francuski rukometaši. Rezultat je 4-4 nakon što Hrvatska pet minuta nije zabila gol.

5. minuta: Hrvatska nije realizirala sljedeća tri napada i dopustila je Francuzima izjednačenje. Rezultat je 2-2, ali vodstvo Hrvatskoj vraćaju Mamić i Štrlek.

1. minuta: Utakmica je započela! Početnu prednost Hrvatska ostvaruje preko Gojuna, ubrzo je i 2-0 za Hrvatsku nakon realizacije Brozovića.