U poprilično skandaloznoj objavi, Dinamo se na obljetnicu Jasenovca pohvalio naslovom prvaka u NDH

U osnovama Ustava jasno je navedeno da Hrvatska nije sljednica NDH

Na dan kada je kolonom sjećanja od Memorijalnog centra do spomenika Cvijet u spomen području Jasenovac obilježena 70. obljetnica proboja logoraša iz ustaškog koncentracijskog logora Jasenovac, u kojem je u 1.337 dana njegova postojanja ubijeno više od 83 tisuće osoba, na službenoj stranici GNK Dinama objavljen je članak povodom 104. obljetnice
osnutka Građanskog.

Uz zanimljive činjenice poput kako se današnji Dinamo u to vrijeme trebao zvati MTK, do nastanka same ideje o osnivanju nogometnog kluba i mnoštva detalja iz povijesti, osvrnuli su se i na uspjehe. Među brojnim osvojenim trofejima i velikim pobjedama istaknuli su i osvojeni naslov u Nezavisnoj Dražavi Hrvatskoj, koja je zapravo bila marionetska tvorevina Sila Osovine za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Pet naslova jugoslavenskoga prvaka i jedan u NDH

Iako je izvorišnim osnovama Ustava jasno navedeno da Hrvatska nije sljednica NDH, što je u nedjelju u Jasenovcu ponovio i predsjednik Sabora Josip leko, u Dinamu su svejedno istaknuli osvojeni naslov u toj zloglasnoj tvorevini.

– Građanski je potpisao pet naslova jugoslavenskoga prvaka i jedan u NDH. Dinamo se na to naslonio sa četiri pokala u ligi SFRJ, pri čemu se onaj peti, sudski priznati iz 1979. godine, još uvijek ne vodi i u nogometnim arhivima. U HNL-u je 16 puta bio prvak, a ove sezone ima priliku zaokružiti seriju od 10 uzastopnih naslova – stoji na stranici GNK-a Dinamo.