U Tirani je kamenovan autobus s nogometašima Srbije dan uoči utakmice visokog rizika s Albanijom

Iz FSS-a poručuju da su nogometaši šokirani tim huliganskim ispadom

The bus of Serbia’s soccer team is escorted by Albanian police cars in Tirana on October 7, 2015, as authorities enforce tough security measures ahead of the Euro 2016 qualifying football match between Albania and Serbia on October 8.
FOTO: AFP

Autobus u kojem su se nalazili srpski nogometni reprezentativci kamenovan je u srijedu u glavnom gradu Albanije Tirani, potvrdio je potpredsjednik Srpskog nogometnog saveza Savo Milošević, javlja Tanjug.

https://twitter.com/Sportnetwork011/status/651818259461840896?ref_src=twsrc%5Etfw

Srpski reprezentativci u Albaniji se nalaze zbog utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo koja je na rasporedu u četvrtak u 20.45, a incident se dogodio na putu od zračne luke do hotela u kojem će srpska reprezentacija prespavati prije odlaska u Elbasan, grada u kojem će se odigrati utakmica između albanije i Srbije. Autobusu je u napadu razbijeno staklo, a nitko od igrača nije ozlijeđen. Milošević je rekao da su nogometaši šokirani tim huliganskim ispadom.

https://www.youtube.com/watch?t=12&v=Jpyu2eitG3Q

https://twitter.com/Sportnetwork011/status/651821130500698112

Nakon napada srpski reprezentativci sigurno su pod policijskom pratnjom stigli u hotel prije utakmice s Albanijom koja je proglašena susretom iznimno velikog rizika.

O visokoj razini sigurnosti srpske delegacije u Albaniji govori i činjenica da je ona direktno iz aviona ušla u autobuse koji su ih čekali na pisti i koji su ih odveli do hotela, a b92 javlja da je na su na tom putu policijske snage bile raspoređene na svakih deset metara. Put kojim se kretala srpska momčad bio je zatvoren za promet, no uz cestu su se smjestili albanski navijači koji su mahali svojim zastavama i zviždali Srbima. Na pogotovo visokoj razini je sigurnost u hotelu u kojem su smješteni srpski nogometaši, a on je u potpunosti okružen policijom i oko njega se ne može slobodno kretati.

Kvalifikacijski susret za Euro 2016. proglašen je visokorizičnim zbog čega će biti pod Uefinim povećalom. Razlog tomu je naravno prošli susret dvije reprezentacije u Beogradu, kada je došlo do incidenta nakon što je dron s prikačenom zastavom Velike Albanije sletio na travnjak nakon čijeg dolaska su izbili veliki neredi i sukobi u kojima sudjelovali igrači i navijači. Nakon dugotrajnog disciplinskog postupka, te žalbi obaju saveza, odlučeno je da se utakmica registrira rezultatom 3-0 u korist Albanije, a Srbiji oduzmu tri boda.

Dva kola prije kraja kvalifikacija u skupini I Albanija je treća na ljestvici sa 11 bodova, četiri manje od vodećeg Portugala, te jedan manje od druge Danske od koje ima i utakmicu manje, dok je Srbija sa samo jednim bodom posljednja, peta i već je odavno izgubila izglede za plasman na EURO.

https://www.youtube.com/watch?v=hJSQf737Agw

Za dron je odgovoran Albanac Ismaelu Morina, a uoči sutrašnje utakmice albanska policija je objavila da je on uhićen zbog posjedovanja oružja bez dozvole.

Policija je zaustavila vozilo u kojem je bio Morina, a prilikom pretresa osim pištolja pronašla je i 30 karata za utakmicu. Ovaj navijač, koji je nakon incidenta s dronom u Albaniji dočekan kao heroj, dok su ga srpski mediji prozvali teroristom, najavio je ima novo iznenađenje za sutrašnju utakmicu kao i to da će sigurno biti na stadionu, unatoč činjenici da je Albanski nogometni savez objavio da će mu biti zabranjen ulazak, a sada je i uhićen.

https://instagram.com/p/73j2P5QoNL/?taken-by=ballist.morina

Također, Morina je odlučio provocirati premijera Aleksandra Vučića. Rekao je da je za njega spremio naočale, što je povezao s incidentom u Srebrenici kada je Vučić napadnut.