UEFA će odluku o kazni za kukasti križ na Poljudu objaviti tjedan dana kasnije nego što je najavila

Originalno je UEFA odluku o kazni trebala objaviti 16. srpnja

Kukasti križ na poljudskom stadionu
FOTO: AFP/AFP PHOTO

UEFA će objaviti kaznu Hrvatskom nogometnom savezu zbog kukastog križa na travnjaku poljudskog stadiona 23. srpnja, što je tjedan dana kasnije od onoga što je prvobitno bilo objavljeno. Originalno je UEFA odluku o kazni trebala objaviti 16. srpnja.

O vrsti kazne se nagađa

Podsjetimo, 12. lipnja na kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Europsko prvenstvo između Hrvatske i Italije na stadionu Poljud u Splitu primijećena je svastika, zbog čega je UEFA otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatske, koje je bila domaćin susreta. O vrsti kazne mnogo se nagađa, a ona može varirati od novčane pa sve do izbacivanja Hrvatske s Europskog prvenstva. Osobe koje su napravile svastiku na Poljudu nisu pronađene, a nacistički simbol na travnjaku Poljuda žestoko je kritiziran sa svih strana.

Kukasti križ na Poljudu

Hrvatski nogometni savez istaknuo je da nije znao za kukasti križ prije utakmice te pozvao sve na pomoć u pronalasku krivca za to zlodjelo kako bi se mogli usredotočiti na “borbu protiv veličanja nacizma, fašizma i ustaštva, kao i svih oblika rasizma i diskriminacije, o čemu postoji jasan i nepodijeljeni stav hrvatskog društva”.

U našoj galeriji možete vidjeti kako svastika izgleda sada.

Kukasti križ na poljudskom travnjaku