Uefa je usporedila Luku Modrića s velikim Johanom Cruyffom i predstavila ga kao zvijezdu nadolazećeg Eura

Navijači Real Madrida su izabrali Modrića za najboljeg igrača veljače

13.10.2014., stadion Gradski vrt, Osijek - Kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo 2016. u Francuskoj, skupina H, 3. kolo, Hrvatska - Azerbajdzan. Luka Modric. 
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Otkako je klupu Real Madrida preuzeo Zinedine Zidane hrvatski reprezentativac Luka Modrić postao je njegov čovjek od povjerenja na travnjaku što je rezultiralo veznjakovim posebno dobrim igrama koje su mu donijele nagradu Realova igrača mjeseca veljače.

Odluku o tome donijeli su navijači na službenim društvenim mrežama kluba. Modrić je u veljači odigrao svih pet Realovih utakmica, a posebno je impresionirao prekrasnim golom za pobjedu protiv Granade.

S obzirom da je privukao veliku pozornost na sebe Uefa ga je odlučila predstaviti na službenoj stranici kao ‘zvijezdu Eura’. Navode kako Hrvatska u njemu ima svjetsku klasu te su kratko podsjetili na njegovu reprezentativnu karijeru.

Hrvatski Cruyff

“Prvi gol dao je 2006. godine u prijateljskoj utakmici s Italijom i od tada je nezamjenjiv u reprezentaciji. U tom periodu prešao je iz Dinama u Tottenham pa u Real Madrid za 30 miljuna eura, što je hrvatski rekord. Vezni red momčadi Ante Čačića bio bi puno slabiji bez njega”, navodi Uefa.

Podsjetili su i na njegov prvi nastup na Euru 2008. godine te da je 2012. bio ključni igrač reprezentacije.

“Briljirao je tijekom utakmice sa Španjolskom”, navode te dodaju.

“Neumoran je na terenu. Jednako doprinosi i u napadu i u obrani. Zbog svoje tehnike i odlične kontrole lopte dobio je nadimak ‘hrvatski Cruyff'”, piše Uefa. Zaključuju kako je Modrić najveća zvijezda u okruženju iz snova kojeg čine Ivan Rakitić, Mateo Kovačić i Ivan Perišić.