Uefa odabrala pet najboljih golova s centra, a jedan je primio Pletikosa

Gol koji je primio Pletikosa dogodio se na EP U21 u Slovačkoj 2000.

FOTO: AFP

Pogodak Marka van Bommela s polovice igrališta na utakmici protiv Hrvatske, dok je na vratima stajao Stipe Pletikosa, jedan je od pet golova koje je Uefa svrstala među najljepše pogotke s te daljine. Osim tog pogotka u izboru najljepših svoje su mjesto pronašli i oni koje su zabili Dejan Stanković, Jonathan Soriano, Kelly Smith i Munir El Haddadi.

Gol koji je primio Stipe Pletikosa dogodio se na Europskom prvenstvu igrača do 21 godine u Slovačkoj 2000. Hrvatska je izgubila od Nizozemske iako je povela golom Darka Miladina. Za poraz je najzaslužniji bio upravo Pletikosa koji je s dvije velike pogreške omogućio Nizozemcima da preokrenu rezultat.

U 42. minuti je Van Bommel nakon jednog duela na sredini terena opalio sa svoje polovice i pogodio mrežu Hrvatske čemu se nitko nije nadao. U 83. minuti je pak Jan Vennegoor zabio pobjednički pogodak nakon što je Pletikosa pokušao smiriti loptu na 20-ak metara od gola, ali mu se ona odbila od koljena te ju je Nizozemac spremno dočekao i pospremio u mrežu.

Golove možete pogledati ovdje.

https://plus.google.com/+UEFAcom/posts/GXdhp4YxxbP