Nekad je nužno odabrati stranu

Ugledni talijanski trener kritizirao je Josea Mourinha i kaže da Portugalac potroši igrače nakon dvije godine

Fabio Capello tvrdi da Mourinho nije odradio prave pripreme

Fabio Capello
FOTO: AFP

Ugledni talijanski nogometni stručnjak Fabio Capello kritizirao je metode rada kolege Josea Mourinha kazavši kako Portugalac prestaje s uspjesima nakon dvije godine rada u jednom klubu.

“Mourinho ‘sprži’ svoje igrače nakon najviše dvije godine. Čuo sam za taj podatak kada je vodio Real Madrida i sada to dobiva potvrdu u Londonu. Istina je da Chelsea ima dosta problema s ozljedama, ali mora se priznati kako postoje trenerove taktičke pogreške. On ove sezone nije odradio prave pripreme,” kazao je Capello u razgovoru za Fox Sport.

Mourinhov drugi mandat

Londonski sastav je katastrofalno krenuo u obranu naslova i nakon osam kola nalazi se na 16. mjestu sa svega osam bodova, ali Mourinho odbija prihvatiti krivnju za loše rezultate.
“Ja nikada neću podnijeti ostavku. Ako me otpuste, otpustit će najboljeg trenera kojeg je ovaj klub ikad imao,” poručio je portugalski stručnjak.

Mourinho je u prvom mandatu vodio Bluese od lipnja 2004. do rujna 2007. kada je smijenjen nakon loših rezultata. U prve dvije sezone osvojio je dva naslova engleskog prvaka, a u trećoj FA i Liga kup. Dvije uspješne sezone je imao i u Portu, te Interu gdje je odlazio nakon osvojenih titula prvaka Europe, a u tri godine provedene u Realu osvojio je Primeru i Kup Kralja.

Kontroverzni stručnjak se na Stamford Bridge vratio 2013. osvojivši prvenstvo i Liga kup.