Bogdanović kaže da je poraz od Gruzije pljuska koja je dobro došla Hrvatskoj

Hrvatska je poražena sa 71-58 na oproštaju od zagrebačke Arene

FOTO: PIXSELL

Hrvatska košarkaška reprezentacija iznenađujuće je izgubila 58-71 od autsajdera Gruzije i porazom se oprostila od zagrebačke Arene, gdje su odigrane utakmice skupine C uvodnog dijela Eurobasketa. Košarkaši Velimira Perasovića svjesni su da su razočarali i da moraju unaprijediti igru u nastavku natjecanja.

“Ne bi se po rezultatu reklo da je ovo bila izjednačena utakmica, zasluženo su nas dobili, imali su više energije. Mi smo možda malo kalkulirali jer smo znali da utakmica nema velik rezultatski značaj, ali nije lijepo izgubiti, pogotovo kod kuće. No trebamo ovo sve zaboraviti, najvažnije stvari su ispred nas, na taj način treba gledati dalje”, rekao je za HRT kapetan hrvatskog tima Roko Leni Ukić.

Zatim je zaključio: “Moramo izvući neke pouke, čak bih rekao da nema neke velike potrebe za analizom utakmice, ali moramo poboljšati neke stvari u igri.”

U Francuskoj bolji nego u Zagrebu

Ukić se nada da će hrvatski košarkaši biti bolji u Francuskoj nego u Zagrebu. “Tko god nam dođe u osmini finala bit će izuzetno težak protivnik, s ovakvom igrom nemamo što tražiti. Moramo vratiti energiju iz prve četiri utakmice, prije svega obrambenu, nadati se da će nam se napad otvoriti, ovdje u Areni niti jednom nismo imali dobar šuterski dan, ne igramo loše, ali promašujemo previše toga i nemamo pravo samopuzdanje u napadu. Nadam se da će u Francuskoj biti bolje”, rekao je.

Slično razmišlja i njegov suigrač Luka Žorić koji je pohvalio Gruzijce.
“Gruzija je skup jako dobrih pojedinaca, dobro vođenih, lošije su ušli u turnir, ali za mene nisu iznenađenje, po imenima su stvarno prava ekipa. Osjećamo umor, i psihički i fizički, bili smo u grču, igramo pred svojom publikom i željeli smo se pokazati, bilo je jako teško. Sad imamo dva dana za odmor i dobru pripremu za osminu finala. Svejeedno je tko će nam doći, Latvija ili Češka, ako budemo pravi, pobijedt ćemo”, rekao je.

Pun samokritike bio je i ponajbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović: “Opet smo odigrali dosta loše. Nismo bili dobri u obrani, a u napadu ne možemo ništa pogoditi”, prenosi njegovu izjavu Net.hr. Bogdanović je u susretu protiv Grčke zadobio potres mozga, no to ne smatra mogućom isprikom. “Ma uopće ne želim o tome govoriti. Kad nas ne ide šut moramo se brže vraćati u obranu. Činjenica je da ne igramo kako se od nas očekuje. Dobro nam je došla ova pljuska. Upozorenje smo već imali u prvom poluvremenu protiv Makedonije i protiv Nizozemaca. Moramo puno jače ulaziti u utakmice”, završio je.