Ukrajinski klub Domagoja Vida Uefa je kaznila zbog rasističkog ponašanja

Razlog kazne su rasističko ponašanje, neredi na tribinama i zakrčeni prolazi

Chelsea's Brazilian midfielder Oscar (L) vies with Dynamo Kiev's Croatian defender Domagoj Vida during a UEFA Chamions league group stage football match between Chelsea and Dynamo Kiev at Stamford Bridge stadium in west London on November 4, 2015.  AFP PHOTO / GLYN KIRK / AFP / GLYN KIRK
FOTO: AFP

Europska nogometna federacija kaznila je kijevski Dinamo sa 100.000 eura i dvjema utakmicama igranja pred praznim tribinama zbog rasizma iskazanog tijekom ogleda s londonskim Chelseajem prošlog mjeseca.

Zbog napada na četvoricu tamnoputih navijača u utakmici koja je 20. listopada završila rezultatom 0-0 ukrajinski će klub sljedeće tri europske utakmice odigrati iza zatvorenih vrata. Precizno se navodi da su kažnjeni zbog rasističkog ponašanja, nereda na tribinama i zakrčenih prolaza na stadionu.

Ponove li se ovakve scene na utakmicama u kojima je Dinamo domaćin, kazna će biti proširena i na treću utakmicu bez gledatelja. Dres ove ukrajinske momčadi nose i dvojica Hrvata – Domagoj Vida redovito i Niko Kranjčar, koji je u pravilu izvan kruga onih koji konkuriraju za nastupe.

https://www.youtube.com/watch?v=ZJuerwL5sMc