Slaven Belupo - Zadar 2-0, ali na rubu regularnosti zbog poplavljenog terena

Susret pretposljednjeg kola 1. HNL igrao se od 19, umjesto 18 sati

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Utakmica pretposljednjeg, 35. kola Prve HNL između Slavena Belupa i Zadra, koja se trebala igrati u petak u Koprivnici od 18 sati, odgođena je za sat vremena zbog poplavljenog terena pa je počela u 19.

Poplava odgodila početak utakmice u Koprivnici

Jaka kiša, koja pada u sjeverozapadnoj Hrvatskoj od četvrtka, natopila je travnjak Gradskog stadiona u Koprivnici, te on u 18 sati nije bio pogodan za igru, no kako je kiša oslabila, domaćini su osposobili teren.

Moguća daljnja odgoda

Da teren nije bio spreman, prema pravilima utakmica bi se trebala igrati sutra u isto vrijeme, ali kako bi po vremenskoj prognozi u sljedećih nekoliko sati trebalo pasti još kiše, postojala je mogućnost daljnje odgode, do koje ipak nije došlo.

Podsjetimo, ova je utakmica zadnja u karijeri legendarnom napadaču Slaven Belupa Davoru Vugrincu, koji je najbolji strijelac 1. HNL u povijesti. Taj 40-godišnjak iz Varaždina u karijeri je postigao 144 gola u 1. HNL, čime uvjerljivo zauzima vodeću poziciju na ljestvici najboljih strijelaca, a drugoplasirani Igor Cvitanović na kontu ima 126 golova.

Vugrinec u planu od starta

Da će Vugrinec od samog početka biti na terenu potvrdio je trener Slaven Belupa Ante Čačić: “Vugrinec se oprašta od nogometa i on će biti u prvih 11. Imamo problema s ozljedama, ali imamo i sastav koji može osvojiti bodove Zadranima. Bilo bi lijepo pobjedom se oprostiti od navijača”, prenosi njegovu izjavu 24sata.

Vugrinec je profesionalnu karijeru počeo 1992. godine u varaždinskom Varteksu, a tijekom svoje dugačke karijere igrao je za osam različitih klubova, između ostalog i za zagrebački Dinamo.

Teren u zadnjih pola sata sličio na močvaru

Slaven Belupo je na koncu, u uvjetima koji su bili na rubu regularnosti zbog poplavljenog terena, svladao Zadar s 2-0 (1-0). Strijelac oba gola bio je Ejupi (30, 81). Uvjeti za igru bili su na rubu regularnosti i u 19 sati kada je sudac Matoc ipak označio da se može igrati. Situacija je bila još lošija u posljednjih pola sata, koji su odigrani po jakoj kiši koja je ponovno natopila travnjak.

U 25. minuti dvoboja od aktivnog igranja oprostio se Davor Vugrinec. U svom je posljednjem nastupu imao priliku povećati golgeterski učinak, ali njegov je udarac s 11 metara u 9. minuti obranio vratar Zadra Gluić. Zadarski vratar istaknuo se još jednom obranom 11-erca, u 70. minuti zaustavio je i udarac Ejupija.

Utakmicu na tribinama Gradskog stadiona pratilo je samo 50-ak gledatelja. Slaven Belupo je ostao šesti s 42 boda, jednim manje od petog Zagreba, dok je Zadar posljednji s 31, dva manje od devetog Osijeka i tri od osme Istre 1961.