Vladmir Kličko u nedjelju ujutro brani svoje titule protiv Amerikanca Jennigsa

Može li ovoga puta devet godina mlađi Amerikanac pobjediti iskusnog Vladimira Klička?

Wladimir Klitschko and Bryant Jennings (L) pose for a face-off after their official weigh-in at Madison Square Garden in New York on April 24, 2015. Klitschko will fight Jennings for the Heavyweight Championship at the Garden on April 25, 2015. AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY
FOTO: AFP/AFP PHOTO

Ukrajinac Vladimir Kličko (39) će oko 5 sati ujutro po europskom vremenu u Madison Square Gardenu u New Yorku, braniti titulu svjetskog prvaka po WBA (Super), IBF, WBO, IBO i The Ring Heavyweight kategoriji. Izazivač mu je ovog puta Amerikanac Bryant Jennings (30), koji je u profesionalnoj karijeri pobijedio 19 puta u 19 borbi, od čega je deset puta to uspio učiniti nokautom.

Na službenom vaganju Kličko je bio znatno teži sa 109,6 kilograma naspram Jennigsovih 102,8 kg. Treba napomenuti da, iako je Kličko visok 198 centimetara, a Jennigs 193 cm, što znači da je pet centimetara viši, Amerikanac ima puno veći raspon ruku. Kličkov “reach” je 206 cm, dok Bryantov iznosi ogromnih 213.

Kličku će ovo biti 67 borba u karijeri, a do sada je pobijedio 63 puta uz samo tri poraza. Inače, ovo će Ukrajincu biti prva borba van europskog konitnenta nakon čak sedam godina kada se također borio u Madison Square Gardenu.

Vladimir Klitschko v Bryant Jennings - Weigh-in
Boksači na vaganju AFP/AFP

 

Zanimljivo je da se Jennings počeo baviti boksom prije tek nešto više od šest godina, a sada već ima priliku boriti se za naslov. Prije boksačke karijere je bio aktivan košarkaš, pa čak i sprinter na 200 metara.

S obzirom na brzinu i mladost Bryanta Jenningsa, Vladimir bi mogao imati težak posao. Ova borba mogla bi biti dobar uvod u ono što nas čeka 2. svibnja, a to je dvoboj Floyda Mayweathera i Manyja Pacquiaoa.