Vodeća momčad ruskog prvenstva u svojim redovima želi Dinamovu zvijezdu. U Maksimiru odbili ponuđeno

Forma mu nije na razini prošlosezonske: u 26 nastupa postigao je deset golova

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Vodeća momčad ruskog prvenstva CSKA zainteresirana je za napadača zagrebačkog Dinama Angela Henriqueza (21), objavio je Sport Express.

Čileanski je nogometaš prošlu sezonu proveo u Maksimiru kao posuđeni igrač Manchester Uniteda. Pokazao se kao pravo pojačanje, postigavši 29 pogodaka u 37 nastupa u svim natjecanjima. Nagnalo je to čelnike hrvatskog prvaka da iskoriste opciju otkupa Henriquezova ugovora, pa je mladi nogometaš danas u Dinamovom vlasništvu.

U potrazi za formom

Forma mu, međutim, nije na razini prošlosezonske: u 26 je dosadašnjih nastupa upisao svega deset golova. Ipak, to nije spriječilo CSKA da ga pokuša dovesti u svoje redove, ali prema pisanju Sport Expressa, Dinamo je prvu ponudu odbio. Rusi ipak ne namjeravaju tek tako odustati, navodno su već pripremili novu ponudu, a pregovori između dvije strane se nastavljaju.

Dinamo i CSKA su, inače, u subotu u La Mangi odigrali prijateljsku utakmicu koja je okončana bez golova. Henriquez je odigrao 25 minuta, ali očito sasvim dovoljno da ostavi dobar dojam na Ruse.