Vrsaljko već treću uzastopnu utakmicu asistira za gol i to uvijek istom suigraču

Njegove su lopte probudile Sergija Floccarija koji sada na kontu ima četiri pogotka

Inter Milan's German forward Lukas Podolski fights for the ball with Sassuolo's defender from Croatia Sime Vrsaljko (R) during the Serie A football match between Sassuolo and Inter Milan at "Mapei Stadium"  in Reggio Emilia  on February 1, 2015 . AFP PHOTO / GIUSEPPE CACACE
FOTO: AFP

Treću uzastopnu ligašku utakmicu Šime Vrsaljko asistencijom dokazuje važnost kakvu ima u napadačkom dijelu Sassuolove igre. Uz obrambene dužnosti koje obavlja na desnoj strani ispred svog gola, Vrsaljkov trk po suparničkom dijelu terena pokazuje se sve konkretnijim.

Mnogo je onih koji bi Vrsaljka rado vidjeli i u većoj minutaži na desnoj strani u dresu hrvatske nogometne reprezentacije, na poziciji koju čuva kapetan momčadi Darijo Srna, a 23-godišnji Riječanin iz utakmice u utakmicu daje im za pravo. Uostalom, posljednji susret nacionalne vrste obilježio je dvjema asistencijama u 3-1 pobjedi u Rusiji sredinom prošlog mjeseca, a njegovi su ubačaji sve važniji i za talijanski klub u kojem igra.

Uvijek Floccariju

https://www.youtube.com/watch?v=SgW7GeKlEqI

Zanimljivo, sve tri asistencije koje je upisao u trima posljednjim utakmicama pronalazile su uvijek istog suigrača. Njegove su lopte probudile Sergija Floccarija koji je do Vrsaljkovih dodavanja za gol na kontu imao samo jedan pogodak. Posljednje tri utakmice podigle su tu brojku na četiri i učvrstile ga u vršku napada momčadi koja najozbiljnije konkurira za jedno od mjesta koja krajem sezone vode u europska natjecanja. Vrsaljko je Floccariju loptu za gol dodavao na utakmicama protiv Fiorentine, Sampdorije i na ovoj, nedjeljnoj protiv Verone koja je završila 1-1.