Warriorsi nadoknadili -23, a Rondo potezom prevario čak i kamermana

Curry je ubacio 40 poena u trinaestoj uzastopnoj pobjedi Warriorsa

FOTO: Screenshot

Manjak od 23 poena u jednom trenutku utakmice i minus od četrnaest koševa na poluvremenu dvoboja protiv Los Angeles Clippersa, košarkaši Golden State Warriorsa preokrenuli su u 124-117 pobjedu, trinaestu uzastopnu na otvaranju sezone u NBA ligi. Dvije su udaljeni od rekordnog ostvarenje svih vremena.

Branitelji naslova prvaka i dalje su jedina neporažena momčad u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta a igra koju su pokazali u drugom poluvremenu utakmice u Staples Centeru samo će ih dodatno napuniti samopouzdanjem. Stephen Curry (40 poena, 11 skokova i sedam izgubljenih lopti) i Chris Paul (35 koševa, osam asistencija) predvodili su učincima u redovima svojih momčadi s time da treba naglasiti kako je Curryjev Golden State bio sjajan iza crte za tricu (57 posto) od čega su ubacili 11 iz 17 pokušaja u drugome dijelu utakmice. U posljednjoj su četvrtini pogađali iz svih pozicija uz nevjerojatnih 73 posto uspješnosti.

Slavlje Cavaliersa

Pobjedu su upisali i lanjski finalisti Cleveland Cavaliersi kojima nije smetalo rekordno izdanje Giannisa Antetokounmpoa (33 koša). U pobjedu 115-100 protiv Milwaukee Bucksa LeBron James je ugradio 27 poena, devet skokova i šest asistencija, a Kevin Love 22 koša i 15 uhvaćenih lopti.

Rajon Rondo ostao je skok prekratak do triple-double učinka (14 poena, devet skokova, 18 asistencija) u porazu Sacramento Kingsa od Miami Heata, a u utakmici je napravio i jedan potez kojim je prevario ne samo obranu suparničke momčadi već i jednog od kamermana na utakmici. Završilo je 116-109 za domaćina predvođenog Chrisom Boshom (23 koša, 11 skokova).

NBA liga, rezultati:

Miami Heat – Sacramento Kings 116-109

Cleveland Cavaliers – Milwaukee Bucks 115-100

LA Clippers – Golden State Warriors 117-124