Trener Arsenala kazao da prihvaćanje pobjede Dinama u prvom kolu Lige prvaka, znači da prihvaćate doping

Wenger tvrdi da je Uefa poslala doping kontrolu, nakon što je dan ranije tražio strožu kontrolu

Arsene Wenger
FOTO: LINDSEY PARNABY/AFP

Nogometaše zagrebačkog Dinama u utorak očekuje dvoboj s engleskim Arsernalom u četvrtom kolu Lige prvaka. Dan prije tog susreta konferenciju za medije je održao trener londonskog kluba Arsene Wenger koji je mnogo govorio o problemima s ozljeđenim igračima u svojoj momčadi, ali se i osvrnuo na prethodnu utakmicu Arsenala i Dinama koji su se ove sezone već jednom sastali u Ligi prvaka, a tada su modri pobijedili 2-1.

O Arsenalovom porazu u Zagrebu Wenger je rekao: “Nismo imali sreće i velik dio utakmice smo igrali s deset igrača, ali trebali smo ostvariti bolji rezultat”.

Trener Arsenala je prokomentirao tijek te utakmice i otkrio način na koji ih je Dinamo pobijedio. “Uhvatili su nas na protunapade i prekide. Sada se moramo usreditočiti na ono što možemo napraviti da to zaustavimo”, rekao je francuski strateg.

Ramsey se vratio

Bilo je puno riječi o sastavu Arsenala i problemima s ozljedama nekih ljučnih igrača koje opet muče Topnike. “U studenom nas je to teško pogodilo i izgubili smo više igrača”, kazao je.

Arsenalu se nedavno ozlijedio važan vezni igrač Francis Coquelin. “S njim moramo biti oprezni. Rekao bih da ga sigurno neće biti barem dva mjeseca, a više od toga ne želim nagađati. Na njega i Mikela Artetu ne mogu računati, a Aaron Ramsey se vratio”, poručio je Wenger.

Uefina doping kontrola

Trener Arsenala osvrnuo se na problem dopinga u nogometu. To je sada pogotovo aktualno jer je nogometaš Dinama Arijan Ademi suspendiran na četiri godine zbog pozitivnog testa nakon prve utakmice protiv Arsenala u kojoj su Topnici poraženi.

“Ako prihvatite taj rezultat, to znači da prihvaćate doping. Ali mi se svejedno moramo fokusirati na naše pogreške u toj utakmici”, kazao je Francuz i zatim otkrio jedan detalj.

“U četvrtak sam tražio strože testove, a odfmah u petak nam je u klub došla Uefina doping kontrola”, završio je Wenger uz smješak.