Wolfsburg upropastio Kloppov oproštaj i pobjedom nad Borussijom osvojio prvi Kup u povijesti

Za pogodak za konačnih 3-1 asistirao je hrvatski reprezentativac Ivan Perišić

Wolfsburg's Croatian midfielder Ivan Perisic (2nd R) celebrates after scoring with Wolfsburg's Brazilian midfielder Luiz Gustavo (L), Wolfsburg's Belgian midfielder Kevin De Bruyne (2nd L) and Wolfsburg's Dutch striker Bas Dost (R) during the German first division Bundesliga football match between VfL Wolfsburg and Hannover 96 at the Volkswagen Arena in Wolfsburg, central Germany, on May 2, 2015.  AFP PHOTO / RONNY HARTMANN

RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Nogometaši Wolfsburga u subotu su s 3-1 svladali dortmundsku Borussiju i osvojili prvi njemački Kup u svojoj povijesti. Utakmica će ostati zapamćena po tome i da je bila posljednja Jurgenu Kloppu na klupi Borussije, a on se tako od svojeg dugogodišnjeg kluba oprostio porazom.

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić odigrao je 74 minute za Wolfsburg i asistirao za treći gol svoje ekipe.

Svi golovi pali u prvom poluvremenu

Utakmica je izvrsno počela za Borussiju, koja je povela zgoditkom Aubameyanga u petoj minuti, no vodstvo Kloppove ekipe tralalo je tek nešto više od 15 minuta, a u 22. Luiz Gustavo je poravnao rezultat.

Wolfsburg je u vodstvo doveo De Bruyne u 33. minuti, a konačnih 3-1 postavio je Dost na asistenciju Perišića pet minuta kasnije. U drugom poluvremenu mreže su mirovale, tako da je Wolfsburg sigurno došao do velikog uspjeha.

Ovo je drugi najveći uspjeh Wolfsburga, koji je u sezoni 2008–2009. bio prvak Njemačke, a trener Borussije Klopp, koji je sedam godina uspješno vodio klub, nije se uspio oprostiti od navijača s novim trofejem. Klopp je Borussiju izvukao s ruba bankrota i doveo je do dva naslova prvaka u Bundesligi, njemačkog kupa i finala Lige prvaka.