Zaboravljeni brazilski napadač Robinho pronašao je novi klub i jako je ambiciozan

Robinho će s Atletico Mineirom potpisati dvogodišnji ugovor

Brazil's forward Robinho celebrates after scoring against Paraguay during their 2015 Copa America football championship quarter-final match, in Concepcion, Chile, on June 27, 2015.   AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA / AFP / NELSON ALMEIDA
FOTO: AFP

Tridesetdvogodišnji brazilski nogometaš Robinho vratio se u svoju domovinu gdje će igrati za prvoligaša Atletico Mineiro. Prije toga je bio član kineskog prvoligaša Guanghou Evergrandea.

Dolazak poznatog nogometaša Atletico Mineiro je potvrdio na svojoj službenoj stranici. U četvrtak je posao potvrdio i klupski predsjednik Daniel Nepomuceno koji je na Twitteru objavio da će Robinho potpisati dvogodišnji ugovor.

Želi Copu Libertadores

Nepomuceno je također potvrdio da će Robinho biti na popisu igrača koji konkuriraju za nastup u Copi Libertadores, južnoameričkoj verziji Lige prvaka. Robinho nikada nije osvojio to natjecanje.

Robinho je, inače, započeo karijeru u drugom brazilskom prvoligašu, Santosu. Iz tog kluba je kao velika zvijezda 2005. godine stigao u Real Madrid, a u španjolskom klubu se zadržao tri godine. Iz Reala je otišao u Manchester city, a u nastaku karijere još igrao za talijanski Milan. Nekoliko se puta vraćao na posudbu u Santos.

https://www.youtube.com/watch?v=kbscK1UxPmI