Zinedine Zidane niti ne pokušava zamisliti utakmicu bez Luke Modrića (a ovdje je dokaz tome)

Hrvatski nogometni reprezentativac odigrao je više od 95 posto moguće minutaže

Real Madrid's new French coach Zinedine Zidane (C) runs past Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (R) during his first training session as coach of Real Madrid at the Alfredo di Stefano stadium in Valdebebas, on the outskirts of Madrid, on January 5, 2016. Real Madrid legend Zinedine Zidane promised to put his "heart and soul" into managing the Spanish giants after he was sensationally named as coach following Rafael Benitez's unceremonious sacking. AFP PHOTO/ GERARD JULIEN / AFP / GERARD JULIEN
FOTO: AFP

Ukupno je osam utakmica u ulozi trenera momčadi madridskog Reala zasad odradio Zinedine Zidane. Dovoljno za vidjeti koji mu igrači spremni konkurirati za nastupe minutažom čine okosnicu momčadi.

Samo je jedan pritom odradio svih 720 minuta, a riječ je, očekivano, o kostarikanskom golmanu Keyloru Navasu. Budući i da svoj posao na mjestu čuvara mreže odrađuje vrlo dobro, teško je za očekivati da će se po tom pitanju u skoroj budućnosti nešto mijenjati.

Više od 95% minutaže

Slična je situacija i sa prvom zvijezdom kluba Cristianom Ronaldom. Čak i u trenucima golgeterske indisponiranosti portugalski napadač jedan je od onih koji mjesto u momčadi imaju zagarantirano. Od dolaska francuske nogometne legende na klupu kluba, Ronaldo je propustio odigrati tek dvije minute. Riječ je o posljednje dvije iz već riješenog ogleda osmine finala Lige prvaka u Rimu kada ga je Zidane povukao iz igre u 88. minuti pri rezultatu 2-0 za madridski sastav.

Nezamjenjivog Portugalca slijedi kreativni dvojac iz veznog reda Toni Kroos i Luka Modrić. Obojica su igrali u smanjenoj minutaži ligaškog ogleda protiv Espanyola kada su pri četiri gola prednosti u 6-0 pobjedi izvađeni iz igre. Modrić u 63., a Kroos u 70. minuti tog dvoboja.

Obojica su odigrala više od 95 posto ukupne moguće minutaže pod Zidaneovim vodstvom.