Zna se tko su kandidati za Nadzorni odbor Hajduka (polovica prijavljena u Zagrebu)

Glasovanje 4. srpnja ove godine organizira udruga Naš Hajduk

18.07.2013., Poljud, Split – 2. pretkolo Europske lige, prva utakmica, HNK Hajduk Split (CRO) – FK Turnovo (MKD). Kopacke. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
FOTO: Ivana Ivanović/PIXSELL

Na natječaju za izbor novog saziva Nadzornog odbora Nogometnog kluba Hajduk prijavilo se 25 kandidata od kojih su 22 ispunili uvjete natječaja, a na glasovanju koje će 4. srpnja ove godine organizirati udruga Naš Hajduk izabrat će se njih sedam iz kvote koja u tom tijelu pripada Gradu Splitu kao većinskom vlasniku kluba dok će preostala dva člana izabrati manjinski dioničari Hajduka, rečeno je u subotu na konferenciji za novinare Povjerenstva za provođenje natječaja za izbor članova Nadzornog odbora Hajduka.

Kandidate mora potvrditi Gradsko vijeće

Predsjednik Povjerenstva Tomislav Alujević je rekao kako će na izborima 4. srpnja za sedam članova NO Hajduka iz kvote Grada Splita glasovati članovi udruge Naš Hajduk, a bit će omogućeno i glasovanje poštom.

“Nakon glasovanja koje će organizirati udruga Naš Hajduk, sedam kandidata koji dobiju najviše glasova morat će potvrditi splitsko Gradsko vijeće koje će potom te kandidate proslijediti Skupštini Hajduka na konačno prihvaćanje”, objasnio je Alujević.

Polovica kandidata iz Zagreba

Po njegovim riječima, među 22 kandidata koji će sudjelovati na izborima za članove NO Hajduka čak ih je polovica, to jest 11, prijavljeno u Zagrebu, dok ih osam živi u Splitu, a po jedan kandidat su iz Osijeka, Dubrovnika i Segeta Donjeg.

Među 22 kandidata za novi saziv samo je jedan, Ljubo Pavasović (Zagreb), koji je bio član i prethodnog saziva tog tijela.

Poznata imena kandidata

Među kandidatima su i ekonomist Guste Santini (Zagreb), novinar Vedran Kukavica (Zagreb) te politolog Mirko Bilandžić (Zagreb).

Ostali kandidati su: Božo Bota (Split), Davor Božić (Split), Jerko Ferri Cetinić (Dubrovnik), Marko Erceg (Split), Željko Kovačević (Stobreč-Split), Denis Kosor (Split), Nikica Krnić (Split), Mario Kunac (Zagreb), Antonio Kuzmanić (Split), Slaven Marasović (Zagreb), Dalibor Marjanović (Zagreb), Anthony Marinov (Zagreb), Nino Martinić (Split), Željko Požega (Osijek), Stipe Sumić (Zegreb), Eugen Sunara (Zagreb), Ante Šalimović (Zagreb) i Vinko Zulim (Seget Donji).

Prije četiri godine za izbor sedam članova Nadzornog odbora Hajuka iz kvote koja pripada Gradu Splitu bilo je 37 kandidata.