Zoran Mamić i njegov Dinamo poraženi su kod Splita 1-0, i to im je drugi uzastopni prvenstveni poraz

Krajem prvog dijela ozlijedio se Soudani, zamijenio ga je Fernandes

30.10.2015., Split - MAXtv 1. HNL, 15. kolo, RNK Split - GNK Dinamo. Petar Franjic. 
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U prvoj utakmici 15. kola Prve HNL, nogometaši Splita pobijedili su na svom stadionu zagrebački Dinamo s 1-0 (1-0) i tako nanijeli drugi uzastopni poraz hrvatskom prvaku. Splitu je ovo četvrta uzastopna utakmica bez poraza i sada se učvrstio na četvrtom mjestu, samo dva boda iza Dinama.

Posljednju pobjedu, prije ove, Split je protiv Dinama ostvario u listopadu 2013. godine (1-0, strijelac Mate Bilić). Među okupljenima koji su pratili utakmicu, bio je i Dinamov izvršni predsjednik Zdravko Mamić.

Ježina je bio na golu Dinama

Odlučujući pogodak postigao je Petar Franjić u 38. minuti utakmice. Vidović je dodavanjem izbacio kompletnu Dinamovu obranu, a sam se pred vratarom Ježinom našao Franjić koji je loptu poslao pored istrčalog Ježine.
U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena trener Dinama Zoran Mamić je napravio zamjenu napadača, umjesto Soudanija koji je ozlijeđen ušao je Junior Fernandes. Na početku drugog dijela, Hodžić je ušao umjesto Henriqueza. U nastavku utakmice Dinamo je više napadao od domaćina, ali nije uspio iznenaditi obranu Splita.

Vodeći Hajduk u nedjelju dočekuje Rijeku

U vodstvu Prve HNL je Hajduk s 29 bodovoa, druga je Rijeka s 28, a ove se momčadi sastaju u nedjelju u Splitu.

Sljedeću utakmicu Modri igraju u srijedu kod grčkog Olympiacosa u četvrtom kolu Lige prvaka.