Zoran Mamić je ulazak u Ligu prvaka posvetio ocu, u skupini bi htio Real

'Naše sveučilište nije među 500 najboljih, a mi smo među 32 u Europi'

FOTO: PIXSELL

Trener Dinama Zoran Mamić nakon uvjerljive 4-1 pobjede nad Skenderbeuom i plasmana u Ligu prvaka izjavio je da bi želio biti u skupini s muenchenskim Bayernom i madridskim Realom te da njegova momčad može nekome pomrsiti račune.

Dinamovci slave Ligu prvaka

“Naravno da sam sretan i vrlo emotivan. Bila je na momente stresna utakmica. Odmah nakon vodstva primili smo gol, ali momčad je ostala mirna. Doveli smo utakmicu na svoj mlin. Unatoč svim upozorenjima, ostali smo na početku drugog dijela s igračem manje. Svašta mi je prošlo kroz glavu, ali momčad je reagirala jako dobro i zasluženo pobijedila”, istaknuo je Mamić u razgovoru za Arenasport.

Mamić je zadovoljan pristupom svoje ekipe. “Nismo srljali, ostali smo nakon izjednačenja mirni i uspjeli smo. I ako smijem biti malo sebičan: Ovo je za mog tatu”, prenosi Goal izjavu Mamića koji je posvetio pobjedu svojem preminulom ocu i otkrio da je nakon trijumfa otrčao u ložu svojem bratu Zdravku.

Mamić je ljut zbog gorčine

Dinamov trener ne smatra da mu je to najveća pojeda u karijeri. “Bio sam svjedok SP-a u Francuskoj, velikih Dinamovih pobjeda, pa ne mogu reći da je ovo najveća. Brat? Čestitali smo jedan drugome, zagrlili se, i to je to”, rekao je Mamić i pro0komentirao publiku: “Komentirali smo i prije utakmice da je sve pozitivnije, dobronamjernije… Hvala publici, kad nas ovako nose, lakše je igrati i izdržati sve nedaće koje nas prate tijekom igre. Kad je Brazilac na portugalskom jeziku prenosio gol Pivarića u Albaniji, pa ti koža iskoči, e to je emocija. Možemo mi umjetno pumpati, tražiti, moliti, ali to je prava atmosfera, uz koju je lakše igrati.”

Zatim se trener Dinama osvrnuo na lošu atmosferu oko kluba i rekao da su stvari drugačije nego što se priča. “Nisam ljutit ni razočaran, ali kad smo zabili gol u Albaniji, jedan naš reporter kaže: ‘Senzacionalna vijest: Dinamo je poveo!’ A Portugalac urla od ljepote gola. To trebamo, emociju, a kod nas je sve ubij, zgazi, omalovaži… Mi smo zgadili hrvatsku ligu, a pogledajte reprezentaciju, Dinamo, Rijeku, nadam se da će i Hajduk prekosutra uspjeti. Naše sveučilište nije među 500 najboljih, a mi smo među 32 u Europi, reprezentacija među deset, a sport predstavljaju kao problem broj 1. Neka ne prodaju maglu s pameću i intelektualizmom nego se ugledaju na sport! Ljutit sam na sebe zbog te gorčine, ali valjda je takav period…”, rekao je.

`Možemo nekoga okrznuti`

Dinamo će se u petak na ždrijebu skupina Lige prvaka naći među 32 najbolja europska kluba, a Dinamov trener izrazio je svoje želje.
“Ne znam točno koji su klubovi u kojoj jakosnoj skupini, ali neka bude Bayern iz prve, Real iz druge, a ne znam tko je najbolji iz trećeg ‘pota’. Ne treba očekivati čuda, ali vjerujem da uz ovakvu podršku nekome možemo pomrsiti račune. Ova momčad ima potencijala i može nekoga okrznuti”, zaključio je trener Dinama koji je najavio da će momčad dobro proslaviti ulazak u Ligu prvaka, a onda se dva tjedna pripremati za nastavak natjecanja u Prvoj HNL i Ligu prvaka u kojoj je Dinamo posljednji put igrao prije tri sezone.