Zvonimir Boban nahvalio Marija Mandžukića, usporedivši ga s legendarnim nizozemskim napadačem

'Trebao je vremena, jer kvaliteta nije sporna'

FOTO: AFP

Mario Mandžukić u posljednja je dva kola talijanske Serie A postigao tri pogotka za Juventus i talijanski mediji počeli su ga hvaliti. Napadač hrvatske nogometne reprezentacijepostigao je u nedjelju dva pogotka u 3-2 pobjedi torinskog kluba kod Carpija, te jedan tjedan dana ranije protiv Fiorentine (4-0).

Osim talijanskih novinara, u isticanju vrijednosti koje pruža Mandžukić, priključio se i Zvonimir Boban, bivši veznjak Milana i hrvatske reprezentacije, sada komentator televizije Sky Italia.

‘Nije najbolji, ali je veliki nogometaš’

“Inozemni napadači uvijek su imali problema s prilagodbom na Serie A, a Mandžukić se mučio i s ozljedom. On brzo shvaća kako stvari stoje, no s njime u momčadi imate igrača koji će uvijek dati sve od sebe. Što se od njega očekuje to se od njega i dobije. On nije najbolji, ali je veliki nogometaš, fizički jak koji će pregaziti suparnika,” kazao je boban i usporedio hrvatskog napadača s jednim velikanom koji je ostavio trag i u talijanskom nogometu:

“Trebao je vremena, jer kvaliteta nije sporna. I Marca van Bastena se moralo čekati da proigra. Mandžukić nije klasični napadač koji će mirno sjediti i čekati, njegova odlika je rad, rad i samo rad. To je Mandžukić, jednostavan, a učinkovit’, komentirao je Boban.