Vikend recept

Brz, jednostavan i efektan. Imamo recept za sezonski tart od jagoda koji morate probati

Podijelila nam ga je Tamara s Instagram profila @ave_dulcis_tamara

FOTO: @ave_dulcis_tamara

Temperature su sve veće i nitko nema vremena ni volje provoditi sate u kuhinji. Pa ipak, mnogima se i dalje jede slatko. Zbog toga smo uvijek u potrazi za brzim receptima za slastice koje su dovoljno efektne da će u njima svi uživati, a dovoljno brzo gotove da ne prisjednu onome tko ih treba raditi. Jednu smo takvu pronašli na Instagram profilu @ave_dulcis_tamara, a riječ je o tartu s jagodama i s drugim sezonskim voćem. Super je stvar kod njega ta što ga se može modificirati ovisno o vašim željama i mogućnostima, a osnovni recept za koru donosimo u nastavku.

Tart s jagodama

@ave_dulcis_tamara

Sastojci

Za koru

  • 150 g maslaca
  • 285 g glatkog brašna
  • 140 g mljevenog šećera
  • 80 g škrobnog brašna
  • 2 jaja
  • 45 g mljevenih badema
  • Korica limuna
  • Sol

Punjenje

  • puding krema/ panna cotta/ganache/slastičarska krema/proteinski puding
  • sjeckane svježe jagode i/li drugo šumsko voće
@ave_dulcis_tamara

Priprema

1. U zdjelu stavite sve suhe sastojke pa dodajte kockice hladnog maslaca i trljajte prstima dok ne nastane smjesa nalik pijesku. Dodajte umućena jaja, oblikujte smjesu u kuglu. Omotajte folijom i stavite na hlađenje.

2. Kalup obložite tijestom pa prekrijte masnim papirom i napunite suhim grahom. Tijesto peći na 180° 20 minuta. Maknite grah i papir i pustite 10 minuta da se ohladi. Premažite umućenim jajem i vratite u pećnicu još 10 minuta.

3. Ohlađeno tijesto punite po želji; puding krema, panna cotta, ganache, slastičarska krema ili pak proteinski puding – sve igra. Obavezno dodajte sjeckane jagode.