VIJEST

Dominique Ansel potvrdio je trajno zatvaranje slastičarnice i restorana u Los Angelesu

LONDON, ENGLAND - SEPTEMBER 30:  Items are displayed inside the new Dominique Ansel Bakery in Belgravia on September 30, 2016 in London, England. The bakery creator of the 'Cronut' opened its doors today, the first in the UK.  (Photo by Dan Kitwood/Getty Images)
FOTO: Dan Kitwood/Getty Images

Jedan od najpoznatijih pastry chefova svijeta potvrdio je kako se njegova slastičarnica nije mogla nositi s posljedicama korona-krize

Ugostiteljska industrija diljem svijeta suočena je s najvećom krizom u modernom vremenu, a loše vijesti ne prestaju pristizati. Nakon vijesti o zatvaranju dva kultna restorana Davida Changa iz Momofuku grupacije, u New Yorku i Washingtonu, zatvaranju Beverly Soon Tofu restorana iz Los Anglesa koji je radio 34 godine, i brojnih drugih, stigla je još jedna potresna objava. Jedan od najpoznatijih pastry chefova svijeta, Dominique Ansel, koji je svijet upoznao s konceptom obožavanih cruffina, preko društvenih je mreža obznanio da trajno zatvara svoju slastičarnicu i pekarnicu Dominique Ansel Bakery LA i restoran, 189 by Dominique Ansel, u Los Angelesu.

Kako je napisao, njegov se lokal pridružuje crnoj listi onih koji su podlegli korona-krizi, te dodao kako je ironično da su njegove zadnje uspomene na to mjesto, prije lockdowna, one na ljude koji čekaju u redovima, na odličnu atmosferu i pozitivnu energiju. Napisao je i kako voditi posao u tom gradu nije uvijek bilo lako, posebice zbog visoko podignute ljestvice profesionalnosti koju si je postavio, ali je uvijek bilo uzbudljivo. Na kraju, zahvalio se svom osoblju, koje naziva kolegama sanjarima, i prisjetio kako su dali sve u svojoj moći da ostvare ono što su zacrtali.