NOVO MJESTO

Imenso Sushi novi je virtualni restoran azijske kuhinje. Nude sve od tiger rolica do woka i gyoza

FOTO: TMG CREATIVE

Iza njega stoji Antun Stjepović, Dubrovčanin s dugogodišnjim iskustvom sushi chefa po renomiranim domaćim restoranima

Konkretnije popuštanje mjera vezanih uz rad ugostiteljskih objekata još se uvijek čeka, a poduzetnici za to vrijeme ne miruju. Svjedočimo sve većem broju virtualnih restorana, koji nemaju fizički oblik i funkcioniraju isključivo kroz dostave i podizanje gotove hrane. Jedan takav je i Imenso Sushi, novi restoran azijske kuhinje. Iza njega stoji Dubrovčanin sa zagrebačkom adresom, Antun Stjepović, sushi chef s dugogodišnjim iskustvom koji je radio u Zagrebu i Dubrovniku, i to u renomiranim restoranima kao što su Bota Šare i Takenoko. Kako doznajemo, nada se otvorenju i pravog, fizičkog restorana jer format dostave, koliko god sad bio praktičan, ostavlja i puno prostora za nepovoljne vanjske faktore na koje se ne može utjecati.

Ime kao posveta Dubrovniku, jelovnik s fokusom na azijske klasike

Aleksandar Selak

Za početak, objašnjava nam kako se odlučio na nesvakidašnje ime restorana: “S obzirom na to da sam iz Dubrovnika, želio sam ime koje je vezano za moj kraj, koje dobro zvuči. Baka mi je često za neke lijepe stvari govorile da su joj ‘imenso’. To je stara dubrovačka riječ za nešto lijepo, za nešto što je baš po tvom guštu, a zapravo immenso na talijanskom znači neizmjerno”, kaže.

Što se tiče koncepta samog restorana, Stjepović objašnjava da se on temelji na azijskoj kuhinji, a primarno su orijentirani prema sushiju. “Jako pazimo da nam riža uvijek bude ukusna i kvalitetno skuhana, a riba svježa. Po meni je to ključ za dobar sushi”, priča.

Tiger Roll s teriyaki i miso umakom, Rainbow s tri vrste ribe (tuna, losos, bijela riba), Hosomaki losos avokado
Aleksandar Selak

U ponudi tako imaju razne vrste sushija; sashimi (npr. Sashimi Tekka, dva komada, 35 kuna), uramaki (Tiger Roll, osam komada, 60 kuna), hosomaki (Hosomaki Avocado, 35 kuna) i druge, kao i sushi boxeve, poput onog s lososom (dva puta Nigiri losos, dva puta Hosomaki losos, četiri puta California Roll, po cijeni od 80 kuna). Osim sushija, nude i Ebi Sticks (kozice u panko mrvicama, 70 kuna), Gyoze sa svinjetinom (60 kuna) i tri vrste woka, Sweet Chicken Wok (60 kuna), Coconut Curry Wok (64 kune) i Vegeterian (52 kune).

Jela koja se posebno izdvajaju

Sweet Chicken Wok
Aleksandar Selak

Chefa i vlasnika pitali smo i za brzinsku preporuku must-try jela s jelovnika i dobili vrlo konkretan odgovor – tko god da je probao bilo koji od njihovih wokova nije ostao ravnodušan, a od sushi rolica posebno izdvaja Spicy tunu i Butterfly ebi roll.

Radno vrijeme Imenso Sushija, koji posluje s adrese Borik 4 na Laščini, je svaki dan od 11 do 21 sat, a naručiti ih možete putem platformi Wolt, Glovo, Bolt Food i Pauza.hr, ili izravno kontaktirati ovdje.