GASTRO

Jeste li kad pripremali pečeni kupus? Odličan je kao prilog, ali i samostalno jelo

FOTO: Screenshot

Pronašli smo nevjerojatno lagane, ali efektne recepte

Krumpir, batat ili riža standardni su prilozi mesnim jelima u našim krajevima, za kojima većina najčešće poseže. No, ako ste razmišljali o tome da svoj jelovnik dodatno obogatite, i to uz pomoć nekog visoko hranjivog povrća, donosimo jedan zanimljivi prijedlog. Ova bi jesen mogla biti pravo vrijeme da probate pečeni kupus. Da, dobro ste pročitali. Uz minimalno začina i dodataka, ovo će povrće pečenjem postati prilog koji bi vas mogao vrlo, vrlo ugodno iznenaditi. Zaboravite na klasični okus svježeg kupusa, ili onog kiselog; uvjeravamo vas da ćete pečeni kupus i njegove slatkaste arome htjeti konzumirati što češće. Možete ga jesti uz pohano meso, faširance ili neki vege odrezak, ali napravite li ga dovoljno, možete ga bez problema jesti i kao glavno jelo. A kako se točno priprema, u pećnici i na tavi, te kako ga najbolje začiniti, provjerite u video receptima koje vam donosimo u nastavku.