Karamelizirana brokula s češnjakom savršen izbor za prilog
Brokula je povrće koje će dati posebnu notu svakom obroku
Brokula je mnogima omiljeno zeleno povrće, ali i prilog. Priprema ovog povrća je jednostavna i brza, a jelo ukusno i hranjivo. Postoje različiti recepti kako pripremiti brokulu. Kako bismo vam olakšali izdvojili smo recept s kojim sigurno nećete pogriješiti.
Karamelizirana brokula s češnjakom jelo je koje ističe slatkoću brokule i savršen je prilog glavnom jelu.
Recept za karameliziranu brokulu s češnjakom jednostavan je i brz. Izdvojite 15-ak minuta za pripremu ovog jela s brokulom.
Sastojci za karameliziranu brokulu s češnjakom:
- 2 glavice brokule
- 1/2 šalice vode
- 3 žlice maslinovog ulja
- 3 režnja češnjaka
- prstohvat mljevene crvene paprike
- 2 žlice soka od limuna
- sol
- papar
Kako pripremiti brokulu kao prilog:
Pripremite brokulu za kuhanje. Ogulite stabljike brokule i glavice preplovite po dužini.
Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja na tavi i dodajte brokulu. Poklopite i kuhajte oko 10 minuta na laganoj vatri.
Dodajte vodu i kuhajte tako dugo dok brokula ne omekša, oko 5 minuta. I na kraju dodajte žlicu maslinovog ulja, češnjak i mljevenu crvenu papriku. Uklonite poklopac i kuhajte oko 3 minuta.
Jelo od brokule maknite s vatre i pokapajte s limunovim sokom, začinite sa soli i paprom prema želji.
Karamelizirana brokula s češnjak ukusno je i aromatično jelo od brokule te idealan način kako pripremiti brokulu kao prilog. Svaki recept kod pripreme brokule možete prilagoditi svom ukusu. Eksperimentirajte sa začinima i dajte sasvim novu notu prilogu od brokule.