Prema prestižnom The Best Chefu
Da je restoran Mano2 jedan od najboljih hrvatskih restorana kad je riječ o fine diningu, odnosno visokom kulinarstvu, slažu se brojni domaći gastronomski entuzijasti. Ipak, chef restorana, Hrvoje Kroflin, upravo je dobio zbilja veliko priznanje iz inozemstva – našao se u izboru među 100 najboljih chefova svijeta prema The Best Chefu. Riječ je o nagradi koja, umjesto restorana, u prvi plan stavlja upravo osobu, chefa, a o kojoj odlučuju gastronomski novinari, kritičari, blogeri, fotografi i drugi stručnjaci povezani sa svijetom fine dininga. Chef Kroflin prvi je Hrvat koji se ikad našao na ovom prestižnom popisu.
“Budući da sve ovisi o tome u kojoj se fazi nalazim, teško mi je opisati svoj stil kuhanja. No, ono što se nikad ne mijenja je francuska tehnika. Kad usporedim svoj stil kuhanja prije 15 godina i danas, to su dva odvojena svijeta. Kako ja postajem iskusniji i zreliji, isto se događa i s mojim vještinama te stilom. U kuhinji učiš dok si živ; ako si predan možeš doseći neki vrhunac, ali nikad ne možeš reći da je to, da znaš sve”, povodom nominacije izjavio je Kroflin. Osim toga, putem svog privatnog Instagram profila zahvalio je kolegama s kojima godinama tako lijepo surađuje, a na kraju i svojoj obitelji bez koje njegovi uspjesi ne bi ni bili mogući.