Top recept

Recept za sočan kolač od kokosa koji se topi u ustima

Ovaj jednostavan kolač od kokosa savršen je desert za sve prilike

FOTO: Unsplash.com

Kolači od kokosa desert je s kojim ne možete pogriješiti. Ako ste u potrazi za dobrim receptom za kremu od kokosa i biskvit od kokosa na pravom ste mjestu. Biskvit i krema od kokosa sjedinjeni u torti savršen su desert za sve ljubitelje kokosa.

Sastojci za biskvit:

  • 2 1/2 oštrog brašna
  • žličica soli
  • prašak za pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 5 dkg maslaca
  • 1 šalica šećera
  • 5 bjelanjaka
  • 1/2 šalice kiselog vrhnja
  • 2 žličice ekstrakta vanilije
  • žličica ekstrakta kokosa
  • šalica kokosovog mlijeka
  • šalica naribanog kokosa

 

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa i pripremite lim za pečenje.

U posudu stavite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U zasebnu posudu stavite maslac, šećer i miksajte. Nakon toga dodajte bjelanjke i kada se sve sjedini dodajte kiselo vrhnje, ekstrakt vanilije i ekstrakt kokosa. Kada se sve dobro sjedini dodajte suhe sastojke i kokosovo mlijeko.

Dodajte nasjeckani kokos i ručno promiješajte. Biskvit za tortu pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta. Pečeni biskvit ostavite da se dobro ohladi.

Krema od kokosa sastojci:

  • šalica maslaca
  • 25 dkg krem sira
  • 5 šalica šećera
  • 3/4 žličice ekstrakta vanilije
  • 3/4 žličice ekstrakta kokosa
  • prstohvat soli
  • 2 šalice naribanog kokosa
  • 2 žlice kokosovog mlijeka

 

Za kremu od kokosa stavite u posudu maslac i krem sir. Miksajte dok se ne sjedine, dodajte šećer, kokosovo mlijeko, ekstrakt vanilije, kokosa te sol. Miksajte na najvećoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Ako je krema pregusta dodajte još malo kokosovog mlijeka.

Kada je i krema od kokosa gotova možete krenuti s izradom torte. Biskvit razrežite na pola. Prvu polovicu biskvita premažite kremom. Stavite drugi dio biskvita na kremu i premažite cijelu tortu kremom.

Torta od kokosa je gotova, ukrasite je prema želji i ohladite prije posluživanja.