NOVI BREND

Pojavio se novi hrvatski brend zdravih pića s kombuchom. Pokrenula ga je ova petorka

FOTO: ekipa

Ekipu je pokrenula skupina od pet prijatelja koji Hrvatskoj žele ponuditi ponuditi zdravu alternativu prezaslađenim gaziranim pićima

Od brendova nakita preko onih s kolekcijama odjeće pa do brendova namještaja i igračaka, u novoj rubrici Super1 vas upoznaje s novim brendovima koje neumorno pokreću hrvatski kreativci

Ime brenda: EKIPA kombucha

Iza brenda stoji: skupina prijatelja koji žele Hrvatskoj ponuditi novo omiljeno piće: Mario, Almira, Roko, Maja, Zdravko i Ivona. Almira i Mario su se s kombuchom upoznali tijekom života i rada u Novom Zelandu i Australiji. Po povratku u Hrvatsku su na kombuchu navukli i ostatak Ekipe, a ideja o pokretanju posla je došla postupno, kako su sve više upoznavali dobrobiti koje donosi kombucha, kao i usavršavanjem tehnike proizvodnje.

ekipa

Brend se bavi: Ukratko, kombucha je osvježavajući fermentirani čaj. Najveća prednost joj je pospješivanje rada probavnog sustava, a time i podizanje imuniteta, jer je bogata polifenolima, organskim kiselinama, probiotskim bakterijama te vitaminima B skupine, a uz to sadrži nizak udio šećera od samo tri grama na sto mililitara. Kombucha je nepasterizirano, ‘živo’ piće, u koje se ne dodaju konzervansi, umjetna sladila, niti aditivi, a sve boje i okusi su sto posto iz prirode. Pogodna je za vegane i osobe osjetljive na gluten. Odlična je za gašenje žeđi, uz obrok, nakon treninga, ili u koktelima.

U ponudi su četiri okusa: Classic, Bazga, Bobičasto voće te Đumbir i kurkuma. Classic je originalnog reskog okusa čaja, pogodan za iskusne poznavatelje kombuche, ali i poneki novak će se također pronaći u ovoj recepturi. Bazga pruža onaj poznati okus proljeća tijekom cijele godine. Bobičasto voće je lagana voćna kombucha s dodatkom mirisnih bobica. Đumbir i kurkuma čine pikanteriju u bočici.

ekipa

Brend je nastao: u siječnju 2020.

Pokrenuli smo ga jer: Ekipa želi Hrvatskoj ponuditi zdravu alternativu prezaslađenim gaziranim pićima te učiniti kombuchu sastavnim dijelom svakog kućanstva i popularizirati je među svim dijelovima društva. Isto kao što danas nitko ne zove vino fermentirano grožđe, nadaju se kako će u budućnosti kombucha biti prepoznatljiva i prerasti definiciju fermentiranog čaja.

Može se razgledati i kupiti: Kombucha je Zagrepčanima dostupna u 12 trgovina Decentia, Food Expert-u, Dobrom Placu, a uskoro i u Mrkvici te Grgi Čvarku. Splićanima će uskoro biti dostupna u Kat’s Kitchen Deliju, a svi će je moći kupiti i online putem greens.hr.

ekipa

Cijene se kreću: Maloprodajne cijene ovise o tipu objekta i načinu prodaje, otprilike 16 kuna. Sve ostale informacije možete pronaći ovdje.