Gastro vijest

Znamo gdje ovog proljeća otići radionice sparivanja čokolade i vina

Radionice će se održavati u Masarykovoj ulici 9

FOTO: PR

Taman Artisan Chocolates i vinoteka Moments s ponosom najavljuju nadolazeće vođene degustacije sparivanja vina i čokolada koji će se održavati u vinoteci Moments ovog proljeća. Tijekom vođene degustacije “Vino i čokolada: izazovi i užici sparivanja” kušat ćete šest slijedova s osam različitih kombinacija vina, čokolada i čokoladnih trufflea te od samih autora doznati s kojima se sve izazovima susrećemo prilikom sparivanja ovih omiljenih delicija. Radionica označava i uvrštavanje TAMAN Artisan Chocolates proizvoda u redovnu ponudu vinoteke Moments.

Riječ je o iznimnoj suradnji jer vinoteka Moments u Masarykovoj ulici u svojoj ponudi ima neka od najprestižnijih vina, a TAMAN Artisan Chocolates se ističu na tržištu po studioznom i beskompromisnom pristupu radu s čokoladom. Već po prvim dobivenim informacijama, vođena degustacija “Vino i čokolada: izazovi i užici sparivanja” mogla bi biti jedna od nainteresantnijih radionice ove sezone jer po mnogočemu izlazi iz okvira uobičajenih događanja tog tipa.

Na predstavljanju radionice degustaciju su vodili pokretači TAMAN Artisan Chocolates Stiv Kahlina, čokolatijer i chocolate-maker i Sanja Vladović, certificirana kušačica čokolade (IICCT Level 2) te direktor vinarije Podrum Maldina Danijel Šarušić, čija su tri vina uvrštena u degustaciju. Fokus radionice nije usmjeren samo na skladna i ukusna sparivanja, nego i na izazove s kojima se susrećemo prilikom sparivanja, a već u prvom slijedu sudionici imaju priliku naučiti više o sličnostima procesa izrade vina i čokolade te koliko je utjecaj terroirea i proizvodnih procesa prisutan u okusima vina, ali i čokolade.

Stiv Kahlina iz TAMAN Artisan Chocolates je rekao: “Izuzetno me vesele sparivanja naših bean-to-bar čokolada, proizvedenih od kakaovca kontroliranog podrijetla, s vrhunskim vinima, a posebno kad to sljubljivanje možemo razviti zajedno s vinarom koji je proizveo vino, kao što smo ovo prigodom imali priliku s vinima vinarije Erdoro. Tada uvijek dođe do razmijene puno informacija i znanja o procesima proizvodnje koji se kod vina i čokolade podudaraju u iznenađujuće mnogo koraka. Sparivanja razvijena na taj način dobivaju jednu novu kvalitetu, ne samo organoleptičku, već i ljudsku”.

Direktor vinarije Podrum Mladina Danijel Šarušić, koji je sudjelovao u vođenju degustacije prilikom predstavljanja radionice, izjavio je: “Zaista sam uživao razvijajući ova sljubljivanja zajedno sa Sanjom, Stivom i timom vinoteke Moments. Dojmila me se kompleksnost okusa i aroma bean-to-bar čokolada, kao i sofisticiranost TAMAN Gourmet čokolada i truffles-a te kako različite čokolade ističu različita svojstva naših vina”.

Kao i na svim dosadašnjim TAMAN radionicama, poanta nije samo uživati u savršeno sljubljenim sljedovima, već su njihove radionice poznate po svom edukativnom karakteru i voditelji uvijek potiču polaznike na propitkivanje ustaljenih mišljenja te ponuditi im novi pogled na čokoladu. “Kroz radionicu polaznicima želimo osvijestiti izazove sparivanja vina i čokolade kako bi u konačnici dobili još više užitka. Želimo da se, osnaženi znanjem koje ćemo podijelit s njima na radionici, upuste u osobno putovanje istraživanja različitih uparivanja vina i čokolada te da se pritom ne boje prekršiti koje pravilo usput”, poručila je Sanja Vladović, certificirana kušačica čokolade.

Danijel Šarušić je još nadodao: “Jako se veselimo suradnji s TAMAN Artisan Chocolates jer osim zajedničke radionice o sljubljivanju vina i čokolada, u ponudi naše vinoteke Moments ćemo imati i njihove proizvode. Posebno smo ponosni što će se u našoj vinoteci moći se kupiti i TAMAN trufflesi. koji inače nisu prisutni u redovnoj maloprodaji. Veliku pozornost posvećujemo selekciji proizvoda koje uvrštavamo u ponudu vinoteke Moments te nam je uvijek iznimno drago kad u ponudu uvrštavamo domaće proizvođače.”

Bilo da ste iskusni vinski znalac željan novih izazova, ili ljubitelj čokolade gladan novih užitaka u omiljenoj slastici, ne smijete propustiti radionicu “Vino i čokolada: izazovi i užici sparivanja”. Pridružite se ovom nesvakidašnjem osjetilnom iskustvu koje će vas potaknuti da na potpuno novi način uživate u vinu i čokoladi. Radionice će trajati oko 120 minuta i održavat će se u vinoteci Moments (Masarykova ulica 9 – Zagreb), prvi dostupni termin(i) je 29. veljače 2024. u 18:30 sati; te 14. ožujka 2024. u 18:30 sati. Broj ulaznica za ove ekskluzivne radionice je ograničen pa se preporučuje rana rezervacija. Za više informacija i rezervacije posjetite stranicu.