Novo mjesto

U centru Zagreba otvoren je fish bar Tunaholic. Nude sve od losos burgera do prženih lignji

Nalazi se na adresi Petrinjska 47

FOTO: Aleksandar Selak

Čekanje u redu za osobnu ili putovnicu na MUP-u u Petrinjskoj upravo je postalo malo podnošljivije. Točno preko puta ceste otvoren je Tunaholic, koncept koji spaja riblji fast food i zdravu hranu. Prvi Tunaholic otvoren je 2020. u Poreču, nakon čega su uslijedile franšize u Rovinju i Trogiru i, sada, u Zagrebu. Jedan je otvoren i u Ljubljani, a idući tjedan planira se otvaranje beogradske franšize. Odmah po otvorenju zagrebačkog Tunaholica, u Petrinjskoj 47 našli smo se s njegovim vlasnikom, Sandijem Bibulićem, koji nam je približio cijeli koncept.

Aleksandar Selak

“Tunaholic je fish bar koji nudi koncept tzv. zdrave brze hrane bazirane na ribi. Prije odluci o otvaranju, napravili smo istraživanje tržišta da doznamo koliko je morska hrana uopće Zagrepčanima zanimljiva. Ispostavilo se da generalno vole ribu, ali im nedostaje dovoljno zanimljive ponude”, rekao je.

Njihova je ponuda u svim franšizama identična; imaju sekciju burgera (koja obuhvaća burgere u klasičnom pecivu i fiorentina pecivu) u kojoj nude burgere od lososa, tune, morskog psa, srdela i sabljarke, a čije se cijene kreću između 60,29 i 82,87 kuna.

Burger s morskim psom, bowlovi i riblji škartoci

Aleksandar Selak

Sekcija tzv. rice bowlova obuhvaća zdjele s rižom, glavnom namirnicom (tuna steak, grilani losos, grilani repovi kozica), cijena svih iznosi 75,34 kune, a nude i tri vrste velikih salata (muzgavci, tuna steak, grilani repovi kozica) čije se cijene kreću između 52,74 i 60,29 kuna. Posebno nam je zanimljivo u Zagrebu bilo (napokon) vidjeti konkretnu ponudu fish & chips jela; srdele, girice, lignje, kozice, morski pas i mix nekoliko vrsta riba dolaze u kombinaciji s prženim krumpirićima, po cijenama od 52,74 do 75,34 kune. Na kraju, nude i bazične riblje škartoce za van (pržene srdele, ribe, girice), po cijeni od 41,43 kune, odnosno 60,29 kuna, za koje se Bibulić nada da će posebno zaživjeti petkom.

Što prvo trebate probati

Aleksandar Selak

A s obzirom na to da je meni pozamašan, zamolili smo ga nam izdvoji nekoliko dosadašnjih Tunaholic bestselera s kojima je dobro početi. “Sve bih naše burgere mogao staviti u kategoriju bestselera, ali najviše se ističu Tunaholic, burger s tuna steakom, wasabijem i salatom u crnom pecivu te Hedonist s tuna steak tagliatom, kupusom, soja sosom i hrskavim lukom”, odgovorio nam je i dodao da preporučuje probati i njihovo najnovije jelo, Tunistra burger s tuna steakom i tartufima. Osim toga, predložio je da se uz burger (ili nešto drugo) svakako kušaju Tunaholić krumpirići s umakom od sira, crispy lukom, chilli umakom i kremom od balsamica.

Tunaholic burger, 75,34 kune (crno burger pecivo, tuna steak, wasabi mayo, iceberg salata, rukola, karamelizirani luk, parmigiano, rajčica, grilana tikvica, klice alfa alfa, krema balsamica) Aleksandar Selak

Ponuda pića također je zanimljiva. “Želimo biti pravi moderni restoran brze hrane te našim gostima ponuditi nešto više od klasičnog izbora gaziranih pića. Zato kod nas možete probati craft pive hrvatskih proizvođača, kombuchu, ali i fina istarska vina”, poručio je. U razgovoru s njim zaključujemo kako je prostor vrlo prozračan i ugodan za sjedenje čak i dulje nego što koncept fast food predviđa, a Bibulić nam govori kako je uređen prema pravilima franšize; korišteno je svijetlo drvo, tu su uvijek oslikana stakla, logotip hobotnice i karakteristične pločice. Radno vrijeme Tunaholica je svaki dan, osim nedjelje, od 10 do 22 sata, a restoran možete pronaći i na Woltu.

Pjat sv. Eufemija, 75,34 kune (grilani odrezak lososa, riža, kurkuma, crveni i bijeli kupus, cherry rajčice, marinirani đumbir, klice alfa alfa i umak) Aleksandar Selak
Basic fish cornet, od od 41,43 kune 60,29 kuna (Girice/Lignje/Sardine) Aleksandar Selak
Tunaholic krumpirići, 30,31 kunu (prženi krumpirići, umak od sira, crispy luk, krema balsamica, chilli sauce) Aleksandar Selak