GASTRO

Zaboravite klasičnu i probajte ovih nekoliko posve drugačijih recepata za pizzu. Jako su fora

FOTO: engin akyurt/unsplash

Ne brinite, svi su redom vrlo jednostavni

U svijetu se danas obilježava Međunarodni dan pizze. Nismo sigurni je li ikome od nas trebao službeni povod da za ručak poželi upravo ovaj klasik talijanske kuhinje, ali znamo i da se nećemo buniti. Imate li nešto više vremena (i vještine), preporučujemo vam da se upustite u samostalnu izradu tijesta. Ako pak nemate, ne brinite, i kupovno će poslužiti. Umjesto na tijesto, fokus tako možete staviti na zanimljive, drugačije nadjeve. Kako bismo propisno proslavili današnji dan, ponudit ćemo vam nekoliko recepata za domaću pizzu, ali mahom nesvakidašnjih, s nadjevima koji nadilaze šunku, sir i crvenu salsu. Posve smo uvjereni da ćete barem jedan od njih htjeti isprobati odmah, a o kojima se sve radi, provjerite u nastavku.

Bijela pizza s mozzarellom i ricottom

Pizza s piletinom

Pizza s tijestom od cvjetače

Pizza s junetinom

https://www.youtube.com/watch?v=mv4kXX4W1gs

Pizza sa špinatom i češnjakom