Američki reper oteo trudnicu i godinama je držao zatočenu u garaži. Njegov odvjetnik: 'Bili su u vezi'

Carter ju je opazio kad je prosila na ulici u Houstonu

Lee Carter
FOTO: Houston Police Department

Lee Carter, 52-godišnji reper umjetničkim imenom Viper, uhićen je prošlog tjedna i optužen za otmicu. U travnju prošle godine policija je došla u Carterov dom nakon što je žena hitnoj pomoći poslala poruku u kojoj je napisala da ju drži protiv njezine volje.

Policajci su u garaži Carterove kuće pronašli improvizirani WC bez kotlića, madrac prekriven izlučevinama od povraćanja, pelene, čips i slatkiše, navodi se u izvješću policije iz travnja prošle godine. Zatekli su i ženu u prljavoj odjeći. Djelovala je neuhranjeno i imala samo tridesetak kilograma.

Tvrdi da je oteta prije nekoliko godina

Rekla je policiji da se nije tuširala dva mjeseca i da je živjela na čipsu i grickalicama te da je hitnu službu kontaktirala putem aplikacije za slanje poruka na Carterovom laptopu. Tvrdi kako ju je Carter uočio prije četiri ili pet godina, kada je prosila na ulici u Houstonu. Tada je, kako tvrdi, bila trudna.

Ponudio joj je dolar i pitao treba li pomoć. Kad je odgovorila potvrdno, odveo ju je u svoju kuću i zaključao u garažu, navela je policija u izvješću. Otad je, kako je rekla, trpjela zlostavljanje. Carter ju je primoravao na spolne odnose i uzimanje droga, piše CNN.

Carterov odvjetnik tvrdi suprotno

Carterov odvjetnik George Powell rekao je da je par bio u sporazumnoj vezi i da zajedno imaju trogodišnje dijete te da će Carter na ročištu u veljači reći da je nevin. “Carter i drugi svjedoci koji poznaju par imat će dovoljno dokaza da pokažu kako su bili u vezi godinama”, rekao je.

Reper je u ponedjeljak pušten iz pritvora uz jamčevinu u iznosu od 100.000 dolara. Na društvenim je mrežama objavio da je nevin. “Ja sam nevin! Izašao sam iz zatvora! Nisam učinio ništa od stvari za koje me optužuju i bit ću u potpunosti oslobođen”, napisao je.

Što je s djetetom?

Glasnogovornica policije u Houstonu Jodi Silva kazala je da je policiji trebalo gotovo devet mjeseci za uhićenje Cartera jer nije bio kod kuće kad ih je žena kontaktirala u travnju. “Istražitelji su tada izdali nalog za njegovo uhićenje, no trebalo im je neko vrijeme da mu uđu u trag”, dodala je.

Trenutno nema informacija što se dogodilo s djetetom buduća da žena tvrdi kako je bila trudna kad je upoznala Cartera. Powell navodi kako nema nikakvih informacija o njezinoj trudnoći. Iz policije poručuju da je u tijeku istraga pa nemaju više detalja o trudnoći.

Nije prijavila da je zatočena

Prije travnja i slanja poruke u kojoj tvrdi da je zatočena, žena je u nekoliko navrata poslala poruku hitnoj pomoći i bila je odvedena u bolnicu, no nikada nije prijavila da je zatočena ili zlostavljanja, navodi Silva. Tada bi bila puštena na kućnu njegu pod Carterovu skrb, dodaje. “Čini se kako bi se nakon pružanja liječničke pomoći ona uvijek vraćala njemu”, rekla je Silva. Žena se trenutno nalazi u stanu izvan grada, a policija je u kontaktu s njom.

Policiji je rekla kako je većinu vremena provodila u garaži. Nije imala tuš, a Carter bi je ponekad odveo u kuću da ju pospremi. Pokušavala je pobjeći, kako je rekla, no Carter bi je svaki put zgrabio i zaključao u garažu. Navodi da ga je molila da je pusti, no on bi joj prijetio nasiljem.

Jednom je prilikom razbila prozor i provukla se van kako bi privukla pažnju policije koja je bila kod Cartera. Odvedena je u bolnicu i kasnije puštena na kućnu njegu, navodi policija u izvješću. Nakon toga, Carter je na prozore zakovao daske kako bi je spriječio u ponovnom pokušaju bijega.