Autori 'Prijatelja' o Matthewu Perryju: 'Čuli smo se dva tjedna prije njegove smrti, činilo se da je napokon dobro'

Glumac najpoznatiji po ulozi legendarnog Chandlera Binga umro je u 54. godini

BEVERLY HILLS, CA - JUNE 15: Actor Matthew Perry attends Phoenix House's 12th Annual Triumph For Teens Awards Gala at the Montage Beverly Hills on June 15, 2015 in Beverly Hills, California.   Jason Kempin/Getty Images/AFP (Photo by Jason Kempin / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
FOTO: Getty Images via AFP

Prije smrti, činilo se da je Matthew Perry napokon dobro, rekli su autori Prijatelja u intervjuu za američku jutarnju emisiju Today. Podsjetimo, glumac koji je kroz deset sezona mnogima omiljene serije igrao ulogu Chandlera Binga, umro je u subotu s 54 godine, a navodno se utopio u jacuzziju u svom domu.

Marta Kauffman i David Crane dali su emotivan intervju gdje su razgovarali o utjecaju Matthew Perryja na svijet i posljednjem razgovoru koji su vodili s glumcem.

Kauffman je otkrila da je razgovarala s Perryjem samo dva tjedna prije njegove smrti u subotu. “Bio je sretan i raspoložen; nije djelovao da je bilo čime opterećen. Bio je stvarno dobro. Zbog toga se ovo čini tako nepoštenim”, rekla je.

‘Moj prvi poriv bio je da mu pošaljem poruku’

Voditeljica Hoda Kotb pitala je Kauffman kakva je bila njezina prva reakcija kada je čula vijest, na što je sukreatorica Prijatelja rekla da je bila u “potpunom šoku”. “Moj prvi poriv bio je da mu pošaljem poruku”, rekla je. “A onda duboka tuga, tolika tuga. Teško je to shvatiti. Znate, minutu prije je ovdje i sretan je, a onda ovo”, rekla je.

Kauffman je dodala da je Perry “stvarno činio dobro u svijetu”. Voditeljica se dotakla kolektivne boli u reakciji javnosti na Perryjevu smrt pa je pitala Cranea misli li da je Perry uopće bio svjestan da ima tako dubok utjecaj na obične ljude.

“Mislim, s obzirom na reakcije na seriju u posljednjih 30 godina, siguran sam da jest”, odgovorio je Crane. “Ali u isto vrijeme, pitam se, čak i znajući to, koliko je uspio pronaći utjehu u tome”, dodao je.