Bivši britanski vojnik optužen za špijunažu iz zatvora pobjegao na filmski način. Plahtama se zakačio pod dostavno vozilo

Četiri je dana bježao policiji

FOTO: Metropolitan Police

Bivši britanski vojnik Daniel Khalife, optužen za terorizam i špijunažu, iz zatvora je navodno pobjegao pomoću plahti, javlja Guardianov izvor sa suda. Naime, Khalife je navodno pobjegao iz zatvora HMP Wandsworth privezavši se plahtama za podnicu vozila za dostavu hrane.

Khalife je uhićen u subotu, a policiji je bježao četiri dana. Uhićen je na stazi uz potok u zapadnom Londonu, rekao je Dominic Murphy, zapovjednik protuterorističke jedinice Metropolitanske policije.

Optužen da je postavio lažnu bombu

Khalife je u zatvoru bio zbog optužbe za terorizam i špijunažu. Čekao je suđenje pod optužbom da je postavio lažnu bombu u bazi RAF-a te prikupljao informacije koje bi mogle biti korisne teroristima ili neprijateljima Velike Britanije.

U potjeru je bilo uključeno više od 150 protuterorističkih službenika. Nejasno je hoće li Khalife biti odveden u zatvor B kategorije ili na lokaciju s višim stupnjem sigurnosti.