Blagajnica organizirala filmsku pljačku Kauflanda u Zaboku, u zlokobni plan je uključila svoju majku, sestru i brata

Majci, bratu i sestri naplatila je tek pokoji artikl iz njihovih kolica

28.05.2021.., Rovinj - rKaufland Rovinj.rPhoto: Srecko Niketic/PIXSELL
FOTO: Srecko Niketic/PIXSELL/Ilustracija

Zabočki Kaufland u posljednje je vrijeme potresao niz krađa pa je zaštitarska služba bila na posebnom oprezu. Zaštitari su posumnjali da jedna od mlađih blagajnica u trgovini pojedinim kupcima nije naplaćivala sve artikle koje su donijeli na blagajnu, pa su nju posebno motrili.

Prošlog tjedna su, u večernjim satima, zaustavili žensku osobu koja je bila na blagajni mlade osumnjičenice. Zaštitari su pretresom kolica koja je gurala gospođa pobrojali robu u vrijednosti za gotovo 200 eura, a blagajnica im je naplatila tek nekoliko eura.

‘Pukla’ je tek pod policijskim pritiskom

Zaštitari su blagajnicu i gospođu odveli u “detektivsku sobu”, gdje su obje gotovo sat vremena nijekale da se poznaju. Kada su vidjeli da žene ne pucaju pod pritiskom u detektivskoj sobi, u pomoć su pozvali pojačanja iz policijske stanice.

Tek kada su ugledale momke u plavom, blagajnica je ipak priznala sve: žena koju je “častila” na svojoj blagajni bila je zapravo blagajničina majka. Naknadnom istragom ustanovilo se da je blagajnica imala još takvih “mušterija” – svoju sestru i brata.

Više ne radi u Kauflandu

Policijska uprava krapinsko-zagorska priopćila je da su od odgovorne osobe iz trgovačkog centra u Zaboku zaprimili prijavu da zaposlenica trgovine, hrvatska državljanka, nije naplaćivala sve artikle.

“Protiv hrvatske državljanke podnosi se posebno izvješće nadležno Državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela pronevjere iz čl. 233. st. 1. Kaznenog zakona”, poručili su iz policije.

Portal Zagorje.com doznaje da mlada blagajnica više ne radi u Kauflandu, no nisu uspjeli doznati je li sama dala otkaz ili joj je uručen.